Uiengehaktbal

Uiengehaktbal


Recept Afdrukken
Uiengehaktbal
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Verwarm de barbecue voor op 160°C en richt voor de indirecte methode.
  2. Meng in een kom het gehakt, ei, barbecuerub, paneermeel, Parmezaanse kaas, zout en peper. Zet apart.
  3. Snijd de boven- en onderkant van de ui er af. Snijd de ui doormidden en pel de schillen los. Gebruik de grotere buitenlagen. Neem een klein handje van het gehakt. Maak er een bolletje van en plak links en rechts er een uienschil op. Ga verder met de rest. Wij hebben er 4 van gemaakt, maar hoeveelheden kunnen variëren afhankelijk van de grote van de ui.
  4. Wikkel elke uienbal met 2-3 plakjes spek en zet eventueel vast met cocktailprikkers. Gaar de ballen ca. 40 minuten indirect op de barbecue. Voeg eventueel wat rookhout toe. Vergeet niet om af en toe de ballen in te smeren met barbecuesaus.
Notities

Extra nodig

  • houten cocktailprikkers
  • rookhout, naar keuze

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*