Wagyu flat iron steak (sukade) met gewokte groenten
Posted in Rund van de grill
Prep Tijd | 18 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
wokgroenten
- 1 paksoi
- 1 gele paprika
- 1 bakje shitakes
- 1 komkommer
- 1 el oestersaus
- 4 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el sesamzaadjes
Ingrediënten
wokgroenten
|
|
Instructies
- Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 250°C.
- Snijd de paksoi in ringetjes, de paprika en komkommer in reepjes en scheur de shitakes. Zet apart.
- Gril het vlees op directe gedeelte. Wij grillen tot een kerntemperatuur van 48°C, halen hem dan van de barbecue en laat het vlees even rusten.
- Tijdens het rusten van het vlees, wok je de groenten.
- Zet de wok op de barbecue met een scheutje olie. Wok de groenten erin en breng op smaak met de oestersaus, sojasaus en sesamolie.
- Trancheer het vlees in reepjes en serveer met de gewokte groenten.
Notities
Extra nodig
- wok
Wij gebruiken
- Outdoorchef Arosa 570 Tex
- SuperFast Thermapen Professional Mk4 Oranje
- Wagyu flat iron steak (sukade)
Wijntip van wijnhuis Robbers & van den Hoogen
- Cairanne Crous Saint Martin 2016, Cairanne AC.
De druiven Syrah Grenache en Mourvedre vormen samen deze fluwelige wijn met een smaak van rijp, rood fruit en cederhout in de afdronk.