Wagyuburger met Japanse chimichurri

Wagyuburger met Japanse chimichurri


Recept Afdrukken
Wagyuburger met Japanse chimichurri
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
japanse chimichurri
teriyaki-groentespiesjes
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
japanse chimichurri
teriyaki-groentespiesjes
Instructies
  1. Doe alle ingredienten voor de chimichurri in de keukenmachine, behalve de olie en meng. Voeg dan beetje bij beetje de olie toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet koud weg.
  2. Maak de champignons schoon en halveer ze. Was de courgette en snijd er halve manen van 4 cm dik van. Snijd de lente-ui in stukjes van 4 cm. Doe de groente in een kom en meng er een flinke scheut teriyakisaus door heen. Prik de groente afwisselend op de spiesjes.
  3. Verwarm de barbecue tot ongeveer 250°C. Richt de barbecue in voor directe garing. Gril de groentespiesjes in 12-15 minuten rondom gaar.
  4. Gril de hamburgers gedurende 3 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 54°C is bereikt.
  5. Snijd de broodjes doormidden en gril ze even kort aan.
  6. Leg op de onderste helft van het broodje een beetje rucola, vervolgens de gegrilde Wagyu-burger. Op de Wagyu-burger gaat een flinke eetlepel van de Japanse chimichurri en de bovenkant van het broodje. Serveer met de groentespiesjes.
Notities

Extra nodig

  • keukenmachine
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • metalenspiesjes

Wij gebruiken