Wagyuburger met Japanse chimichurri
Posted in Rund van de grill
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 4 wagyuhamburgers
- 4 hamburgerbroodjes
- ½ zakje rucola
- olie
japanse chimichurri
- 3 lente-uitjes
- ½ sjalotje
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm stuk verse gember
- 1 rode chilipeper
- 4 el rijstwijnazijn
- 1 tl vissaus
- ½ bosje peterselie
- ½ bosje koriander
- ½ bosje basilicum
- ½ bosje muntblaadjes
- 140 ml olie
- 1 tl sesamolie
- zout en peper
teriyaki-groentespiesjes
- 250 g champignons
- 1 courgette
- 3 lente-uitjes
- teriyakisaus kant-en-klaar
Ingrediënten
japanse chimichurri
teriyaki-groentespiesjes
|
|
Instructies
- Doe alle ingredienten voor de chimichurri in de keukenmachine, behalve de olie en meng. Voeg dan beetje bij beetje de olie toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet koud weg.
- Maak de champignons schoon en halveer ze. Was de courgette en snijd er halve manen van 4 cm dik van. Snijd de lente-ui in stukjes van 4 cm. Doe de groente in een kom en meng er een flinke scheut teriyakisaus door heen. Prik de groente afwisselend op de spiesjes.
- Verwarm de barbecue tot ongeveer 250°C. Richt de barbecue in voor directe garing. Gril de groentespiesjes in 12-15 minuten rondom gaar.
- Gril de hamburgers gedurende 3 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 54°C is bereikt.
- Snijd de broodjes doormidden en gril ze even kort aan.
- Leg op de onderste helft van het broodje een beetje rucola, vervolgens de gegrilde Wagyu-burger. Op de Wagyu-burger gaat een flinke eetlepel van de Japanse chimichurri en de bovenkant van het broodje. Serveer met de groentespiesjes.
Notities
Extra nodig
- keukenmachine
- kernthermometer
- aluminiumfolie
- metalenspiesjes
Wij gebruiken