Whisky diamanthaas

Whisky diamanthaas


Recept Afdrukken
Whisky diamanthaas
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 5 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 5 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. De diamanthaas is een zeer smaakvol stuk rundvlees afkomstig tussen de schouders van het rund, en wordt in de volksmond ook wel jodenhaas genoemd.
  2. Roer voor de marinade de honing, lente-ui, whisky, koolzaadolie en sojasaus door elkaar en verhit in een gietijzeren koekenpan. Laat de marinade afkoelen.
  3. Leg het vlees in een ondiepe schaal en giet de marinade over de diamanthaasjes. Dek af en laat dit minimaal 4-5 uur marineren in de koelkast.
  4. Haal het vlees 1 uur voordat je gaat grillen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  5. Laat je barbecue warm worden tot je kolen een grijze gloed hebben. Leg het vlees op je rooster, direct boven de briketten. Gril het 5 minuten aan iedere kant.
  6. De diamanthaas is klaar als het een kerntemperatuur heeft bereikt van 50-52°C. Haal de diamanthaas van de barbecue en laat de diamanthaas nu 5 minuten rusten.
  7. Strooi voor het serveren nog wat versgemalen zout en peper overheen. Snijd het in mooie dunne plakken en serveer.
Notities

Nog meer smaakvolle recepten bekijken gaan naar www.firefoodtv.nl

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*