Whisky diamanthaas
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 5uur
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 5uur
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Roer voor de marinade de honing, lente-ui, whisky, koolzaadolie en sojasaus door elkaar en verhit in een gietijzeren koekenpan. Laat de marinade afkoelen. Leg het vlees in een ondiepe schaal en giet de marinade over de diamanthaasjes. Dek af en laat dit minimaal 4-5 uur marineren in de koelkast. Haal het vlees 1 uur voordat je gaat grillen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  2. Laat je barbecue warm worden tot je kolen een grijze gloed hebben. Leg het vlees op je rooster, direct boven de briketten. Gril het 5 minuten aan iedere kant.
  3. De diamanthaas is klaar als het een kerntemperatuur heeft bereikt van 50-52┬░C. Haal de diamanthaas van de barbecue en laat de diamanthaas nu 5 minuten rusten.
  4. Strooi voor het serveren nog wat versgemalen zout en peper overheen. Snijd het in mooie dunne plakken en serveer.
Notities

De diamanthaas is een zeer smaakvol stuk rundvlees afkomstig tussen de schouders van het rund, en wordt in de volksmond ook wel jodenhaas genoemd.