Wildzwijn rack met gewokte wintergroente

Wildzwijn rack met gewokte wintergroente


Recept Afdrukken
Wildzwijn rack met gewokte wintergroente
Instructies
  1. Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt in op indirecte methode.
  2. Bak in de skillet de fijngesneden sjalotjes en de fijngeperste knoflook in de koolzaadolie glazig en voeg de peper toe. Voeg de wijn en de port toe en laat inkoken tot er bijna niets over is.
  3. Voeg de fond en de rozemarijn toe en laat indampen tot ca. 1/3 van de hoeveelheid. Zeef de saus. Bind de saus eventueel met een beetje ontbijtkoek. Zet apart.
  4. Smeer de rack in met koolzaadolie en bestrooi met zout en peper. Bak het vlees in ca. 30 - 40 minuten tot een kerntemperatuur van 60°C. Gebruik hiervoor een kernthermometer. Als de gewenste kerntemperatuur bereikt is haal je het vlees van de barbecue. Laat vervolgens 10 - 15 minuten afgedekt rusten tot het moment van serveren.
  5. Tijdens het rusten van het vlees wokken we de groente. Snijd alle groente in kleine blokjes en halveer de paddenstoelen. Zet in de skillet eerst de spekjes aan. Als de spekjes bruin zijn haal ze uit de wok en fruit in het achterbleven vet de ui en knoflook. Voeg nu de pompoen en pastinaak toe. Als de pastinaak en pompoen bijna gaar zijn voeg je paddenstoelen tijm, rozemarijn en de spekjes toe. Wok alles tot het gaar is.
  6. Leg in het midden van het bord een stapeltje groente met daar bovenop een rack. Besprenkel met de portsaus en serveer direct.
Notities

extra nodig
- kernthermometer
- aluminiumfolie
- skillet (gietijzeren koekenpan)

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*