Zalm met rub van cacao van de rookplank

Zalm met rub van cacao van de rookplank


Recept Afdrukken
Zalm met rub van cacao van de rookplank
Kook Tijd 40 minuten
Passieve Tijd 1-2 uur
Porties
personen
Kook Tijd 40 minuten
Passieve Tijd 1-2 uur
Porties
personen
Instructies
  1. Meng de ingrediënten voor de rub en wrijf hiermee de zalm in. Zet afgedekt in de koelkast voor 1-2 uur.
  2. Snipper het sjalotjes en doe in een kom met azijn en zout. Laat dit 5 minuten staan. Haal het zest van de sinaasappelen. Snijd partjes uit de sinaasappel en hak de peterselie fijn. Voeg dit allemaal, met de olijfolie, toe aan het sjalotmengsel en meng.
  3. Maak de barbecue klaar voor directe bereiding (200°C). Leg de rookplank op het directe gedeelte en wacht tot de plank gaat roken.
  4. Als de rookplank rookt leg je de zalm op de rookplank en sluit je de barbecue. Temper het vuur naar ca 120°C en gaar de zalm. Rook de zalm tot de vis een kerntemperatuur van 65°C heeft bereikt (ca. 20 minuten).
  5. Serveer de zalm met de sinaasappelsalsa.
Notities

Extra nodig

  • rasp
  • rookplank
  • kernthermometer

Biertip

Leuk & handig

Bekijk hier de receptvideo.