Zoervleisj

Zoervleisj
Recept Afdrukken
Zoervleisj
Instructies
  1. Breng het vlees op kamertemperatuur en dep het goed droog.Verwarm de Dutch Oven voor, zodat deze goed heet is.Snijd het vlees in grove stukken en wrijf het in met zout. Dit is belangrijk om een mooie kleuring van je vlees te krijgen.Voeg nu een scheut koolzaadolie toe. Zodra de olie goed heet is, doe je het vlees in de pan.Belangrijk is dat je niet tegelijk al het vlees in de Dutch Oven legt, maar beetje bij beetje. Anders koelt de pan te veel af en wordt het vlees niet mooi bruin.Bak net zolang totdat al het vlees mooi gebruind is.Voeg nu een klont roomboter toe, doe dan de uienringen bij het vlees en laat ook de uien op matig vuur bruin kleuren. Gebruik een houten lepel om goed over de bodem van de Dutch Oven te schrapen en alle aanbaksels door het vlees te roeren. Daar zit veel smaak in.
  2. Rooster in een skillet gekneusde jeneverbessen, peperkorrels en de kruidnagels. Je kunt ze daarna los toevoegen aan het vlees, maar dan moet je alles er later weer eruit vissen. Je hebt hier speciale katoenen kruidenzakjes voor, waar je de kruiden in doet zodat je ze later er makkelijk uit haalt. Heb je geen katoenen kruidenzakje, gebruik dan een leeg theezakje dit werkt prima. Kneus ook het laurierblad voordat je het toevoegt.
  3. Schep de appelstroop in een pannetje, doe er port of het oud bruin bier bij en de azijn.Warm dit mengsel op. Roer en proef. Het moet een aangename zoetzure smaak hebben.Voeg nu dit mengsel toe aan het vlees. Daarna voeg je nog net zo veel warm water toe als nodig is om ervoor te zorgen dat al het vlees net onder het vocht staat.
  4. Verwarm de barbecue voor op 110°C. De temperatuur van de inhoud in de Dutch Oven mag gedurende de hele bereidingstijd niet gaan koken Dit zorgt voor het beste eindresultaat. Houd ongeveer vier tot vijf uur aan als bereidingstijd. Dan valt het vlees van gaarheid uiteen.Vis het kruidenzakje of alle los toegevoegde kruiden uit de pan en bindt het geheel met ontbijtkoek. Voeg de stukjes ontbijtkoek toe, roer goed door en geef het even de tijd om warm te worden en te binden.Voeg zoveel koek toe als je nodig hebt voor een stevige saus. En serveren maar.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*