Zoete aardappel gevuld met pulled chicken

Zoete aardappel gevuld met pulled chicken


Recept Afdrukken
Zoete aardappel gevuld met pulled chicken
Instructies
  1. Maak de Ranch dressing door alle ingrediënten in een kleine kom tot een mooie massa te mengen. Dek af en zet in de koelkast.
  2. Verwarm je barbecue voor op 200°C en richt de barbecue in voor de indirecte methode. Schrob de zoete aardappelen en droog ze goed af. Wrijf de buitenkanten lichtjes in met koolzaadolie en bestrooi ze met zout. Prik met een vork gaatjes in de aardappelen om stoom er uit te laten tijdens het gaarproces. Zet ze even weg.
  3. Bereid nu de kip voor. Bestrijk de kip met koolzaadolie en kruid de kip met een van je favoriete rubs. Zet de kip nu op een gevogeltestomer gevuld met water, bier of bouillon.
  4. Zet de kip samen met de aardappelen op het indirecte gedeelte van de barbecue en gaar de kip tot een kerntemperatuur van 70°C en de aardappelen totdat ze zacht zijn in de kern.
  5. Als de kip en aardappelen gaar zijn verwarm je een gietijzeren pan. Fruit in een beetje koolzaadolie een gesnipperde ui en voeg de fijngesneden knoflook toe. Voeg de gehakte boerenkool toe en breng op smaak met zout en peper. Als de boerenkool gaar is haal je de gietijzeren pan van de barbecue.
  6. Snijd de aardappelen door het midden en hol ze uit een beetje uit. Pluk de kip. Breng de geplukte kip op smaak met barbecuesaus. Vul nu de aardappelen met een beetje geplukte kip, een laagje boerenkool en als laatste weer wat kip. Garneer met de Ranch dressing ranch en garneer met koriander.
Notities

extra nodig : gietijzeren pan en gevogeltestomer

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*