Doe alle ingrediënten voor de rub in een kom en meng ze.
Bereid de barbecue voor op medium warmte (150°C) en gril de maïskolven rondom in 8-10 minuten mooi krokant. Haal ze van de barbecue en laat ze afkoelen. Snijd daarna de mais eraf en doe ze in een kom.
Snipper de rode ui en jalapeño peper (haal desgewenst de zaadjes en de zaadlijst eruit), halveer de tomaatjes en hak de koriander fijn. Doe alles bij de maïs en breng op smaak met het limoensap, zout en peper. Zet koel weg.
Smeer de ribeye in met olijfolie en bestrooi rondom met de rub.
Verwarm de barbecue naar hoge warmte (180-200°C) en gril de ribeye rondom tot een kerntemperatuur van 52°C is bereikt. Haal het vlees van de barbecue en laat 5 minuten.
Verwarm in de tussentijd de wraps heel kort op de barbecue.
Trancheer het vlees in dunne reepjes en leg ze op de wrap met daarop de maïssalsa en serveren maar.
Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...
Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...
Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...