Ribeye met gegrilde maïssalsa

Recept afdrukken
Ook zo’n fan van streetfood, deze ribeye met maïssalsa wordt zeker je favoriet!
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord beef, mais, ribeye, rund, rundvlees, streetfood
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

rub

  • 2 el bruine suiker
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl zout
  • 2 tl zwarte peper
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl mosterdpoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl komijn

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de rub in een kom en meng ze.
  • Bereid de barbecue voor op medium warmte (150°C) en gril de maïskolven rondom in 8-10 minuten mooi krokant. Haal ze van de barbecue en laat ze afkoelen. Snijd daarna de mais eraf en doe ze in een kom.
  • Snipper de rode ui en jalapeño peper (haal desgewenst de zaadjes en de zaadlijst eruit), halveer de tomaatjes en hak de koriander fijn. Doe alles bij de maïs en breng op smaak met het limoensap, zout en peper. Zet koel weg.
  • Smeer de ribeye in met olijfolie en bestrooi rondom met de rub.
  • Verwarm de barbecue naar hoge warmte (180-200°C) en gril de ribeye rondom tot een kerntemperatuur van 52°C is bereikt. Haal het vlees van de barbecue en laat 5 minuten.
  • Verwarm in de tussentijd de wraps heel kort op de barbecue.
  • Trancheer het vlees in dunne reepjes en leg ze op de wrap met daarop de maïssalsa en serveren maar.

Video

Notities

Extra nodig

  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
Dit recept is i.s.m. CADAC.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...