Ribeye met gegrilde maïssalsa

Recept afdrukken
Ook zo’n fan van streetfood, deze ribeye met maïssalsa wordt zeker je favoriet!
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord beef, mais, ribeye, rund, rundvlees, streetfood
Totale tijd 30 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

rub

  • 2 el bruine suiker
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl zout
  • 2 tl zwarte peper
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl mosterdpoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl komijn

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de rub in een kom en meng ze.
  • Bereid de barbecue voor op medium warmte (150°C) en gril de maïskolven rondom in 8-10 minuten mooi krokant. Haal ze van de barbecue en laat ze afkoelen. Snijd daarna de mais eraf en doe ze in een kom.
  • Snipper de rode ui en jalapeño peper (haal desgewenst de zaadjes en de zaadlijst eruit), halveer de tomaatjes en hak de koriander fijn. Doe alles bij de maïs en breng op smaak met het limoensap, zout en peper. Zet koel weg.
  • Smeer de ribeye in met olijfolie en bestrooi rondom met de rub.
  • Verwarm de barbecue naar hoge warmte (180-200°C) en gril de ribeye rondom tot een kerntemperatuur van 52°C is bereikt. Haal het vlees van de barbecue en laat 5 minuten.
  • Verwarm in de tussentijd de wraps heel kort op de barbecue.
  • Trancheer het vlees in dunne reepjes en leg ze op de wrap met daarop de maïssalsa en serveren maar.

Video

Notities

Extra nodig

  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
Dit recept is i.s.m. CADAC.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...