Rode uienjam

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord uien
Bereidingstijd 3 uur
Porties 400 g

Equipment

  • 1-2 kleine glazen potten met deksel

Ingrediënten

  • 400 g rode uien
  • 3 el zonnebloemolie
  • 500 ml rode wijn
  • 160 g bruine suiker
  • 1 handvol rozijnen
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de rode ui in ringen en fruit ze in de olie tot ze mooi zacht en glazig zijn.
  • Voeg de wijn en de suiker toe en roer alles goed door. Zet de deksel op de pan en laat 2-3 uur stoven, tot alles goed ingekookt is.
  • Roer de rozijnen erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de jam in de gesteriliseerde potten en sluit ze goed af.

Notities

Tip:
  • Bewaar de pot in de koelkast, na een week is hij nog lekkerder van smaak.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...