
Rosbief met druiven-dragonsaus
Equipment
- slagertouw
- gietijzeren pan
- kernthermometer
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 8 dunne plakjes ronde pancetta
- 1,2 kg rosbief
- olijfolie
- 3 takjes rozemarijn
- 250 g pitloze rode druiven
- 25 g boter
- 125 ml rode wijn
dragonsaus
- 1 bosje dragon
- ½ bosje platte peterselie
- 1 sjalotje
- 45 g ansjovis in olijfolie uitgelekt
- 60 ml extra vierge olijfolie
- 2 el rode wijnazijn
Instructies
- Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot 250°C.
- Leg 4 plakjes pancetta overlappend op je werkplank. Leg hierop de rosbief en wikkel de rosbief in met de overlappende pancetta en bedek de bovenkant met de 4 andere plakjes pancetta. Bind de rosbief op met slagerstouw en smeer in met olie.
- Zet de ingepakte rosbief eerst kort aan op het directe gedeelte van de barbecue, zodat het spek mooi bruin kleurt. Steek nu tussen het slagerstouw de takjes rozemarijn.
- Leg de rosbief in een gietijzeren pan en zet op indirecte gedeelte en gaar zo’n 20 minuten. Voeg dan de druiven toe, de wijn en een klontje boter en laat nog zo’n 10 minuten doorgaren. Ga uit van een kerntemperatuur van de rosbief van 54°C. Haal de rosbief van de barbecue en laat 5 minuten losjes onder aluminiumfolie rusten.
- Maak de dragonsaus door alle fijngehakte ingrediënten met elkaar te mengen en op smaak te brengen met zout en peper. Meng de dragonsaus door de saus in de pan. Trancheer de rosbief in plakken en serveer met de saus.