Rosbief met druiven-dragonsaus

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bbq recept, dragon saus, rollade, rosbief
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 50 min
Porties 4

Equipment

  • slagertouw
  • gietijzeren pan
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 8 dunne plakjes ronde pancetta
  • 1,2 kg rosbief
  • olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 250 g pitloze rode druiven
  • 25 g boter
  • 125 ml rode wijn

dragonsaus

  • 1 bosje dragon
  • ½ bosje platte peterselie
  • 1 sjalotje
  • 45 g ansjovis in olijfolie uitgelekt
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot 250°C.
  • Leg 4 plakjes pancetta overlappend op je werkplank. Leg hierop de rosbief en wikkel de rosbief in met de overlappende pancetta en bedek de bovenkant met de 4 andere plakjes pancetta. Bind de rosbief op met slagerstouw en smeer in met olie.
  • Zet de ingepakte rosbief eerst kort aan op het directe gedeelte van de barbecue, zodat het spek mooi bruin kleurt. Steek nu tussen het slagerstouw de takjes rozemarijn.
  • Leg de rosbief in een gietijzeren pan en zet op indirecte gedeelte en gaar zo’n 20 minuten. Voeg dan de druiven toe, de wijn en een klontje boter en laat nog zo’n 10 minuten doorgaren. Ga uit van een kerntemperatuur van de rosbief van 54°C. Haal de rosbief van de barbecue en laat 5 minuten losjes onder aluminiumfolie rusten.
  • Maak de dragonsaus door alle fijngehakte ingrediënten met elkaar te mengen en op smaak te brengen met zout en peper. Meng de dragonsaus door de saus in de pan. Trancheer de rosbief in plakken en serveer met de saus.

Video

https://youtube.com/watch?v=03mLitWHr1o%22title%3D%22YouTubevideoplayer%22frameborder%3D%220%22allow%3D%22accelerometer%3Bautoplay%3Bclipboard-write%3Bencrypted-media%3Bgyroscope%3Bpicture-in-picture%3Bweb-share%22allowfullscreen%3E%3C

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...