Rosbief met druiven-dragonsaus

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bbq recept, dragon saus, rollade, rosbief
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Porties 4

Equipment

  • slagertouw
  • gietijzeren pan
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 8 dunne plakjes ronde pancetta
  • 1,2 kg rosbief
  • olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 250 g pitloze rode druiven
  • 25 g boter
  • 125 ml rode wijn

dragonsaus

  • 1 bosje dragon
  • ½ bosje platte peterselie
  • 1 sjalotje
  • 45 g ansjovis in olijfolie uitgelekt
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot 250°C.
  • Leg 4 plakjes pancetta overlappend op je werkplank. Leg hierop de rosbief en wikkel de rosbief in met de overlappende pancetta en bedek de bovenkant met de 4 andere plakjes pancetta. Bind de rosbief op met slagerstouw en smeer in met olie.
  • Zet de ingepakte rosbief eerst kort aan op het directe gedeelte van de barbecue, zodat het spek mooi bruin kleurt. Steek nu tussen het slagerstouw de takjes rozemarijn.
  • Leg de rosbief in een gietijzeren pan en zet op indirecte gedeelte en gaar zo’n 20 minuten. Voeg dan de druiven toe, de wijn en een klontje boter en laat nog zo’n 10 minuten doorgaren. Ga uit van een kerntemperatuur van de rosbief van 54°C. Haal de rosbief van de barbecue en laat 5 minuten losjes onder aluminiumfolie rusten.
  • Maak de dragonsaus door alle fijngehakte ingrediënten met elkaar te mengen en op smaak te brengen met zout en peper. Meng de dragonsaus door de saus in de pan. Trancheer de rosbief in plakken en serveer met de saus.

Video

https://youtube.com/watch?v=03mLitWHr1o%22title%3D%22YouTubevideoplayer%22frameborder%3D%220%22allow%3D%22accelerometer%3Bautoplay%3Bclipboard-write%3Bencrypted-media%3Bgyroscope%3Bpicture-in-picture%3Bweb-share%22allowfullscreen%3E%3C

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...