Rub the chicken

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecuerub, kip, kipfilet, kippendijen, kiprecept
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 kippendijen
  • zonnebloemolie

Fire&Food kiprub

  • 45 g bastard suiker
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1/4 tl gemalen oregano
  • 1/4 tl gemalen komijn

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 150°C en richt in voor de indirect methode.
  • Meng de kruiden voor de rub.
  • Smeer de kip met in olie en wrijf de rub er royaal mee in.
  • Let de kipfilets dan terug op het indirecte gedeelte en gaar tot tot een kerntemperatuur van 70°C. Sluit altijd de deksel.
  • Haal de kip van de barbecue en laat 10 minuten rusten. Snijd in plakjes en serveer direct.

Video

Notities

Deze video is i.s.m Kiprecepten.nl 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...