Shasliek met yoghurt-mint-knoflookdip

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bacon, barbecue, bbq spiezen, BBQ Style, munt, shasliek, varkensvlees
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • 4 metalen spiezen

Ingrediënten

  • 1 kg kophaas of varkenshaas
  • 5 chorizoworstjes
  • 150 g dikke plakken bacon
  • 1 witte ui
  • 3 gekleurde paprika’s
  • 2-4 broodjes

yoghurt-mint-knoflookdip

  • 175 ml yoghurt
  • sap en zest van 1 citroen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el verse munt
  • zout en peper

marinade

  • 100 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el pimentpoeder of paprikapoeder

Instructies

  • Maak eerst de dip. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Rasp de knoflook en hak de munt fijn. Doe de yoghurt in een kom en roer met de citroenrasp, knoflook en munt. Breng op smaak met het citroensap, zout en peper. Zet in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
  • Pel en pers de knoflook voor de marinade boven een kom. Voeg het pimentpoeder en de olie toe en meng alles goed door elkaar. Zet apart.
  • Pel de ui en snijd in kwarten. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in stukken. Snijd de kophaas in blokjes en de chorizoworst in dikke plakken. Zorg ervoor dat je de groenten en het vlees even groot snijdt, dat is het beste voor een gelijkmatige garing.
  • Rijg het vlees om en om met de paprika, ui, bacon, chorizoworst aan de spies.
  • Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 150°C. Gril de spiesjes rondom tot het vlees een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt. Verhoog op het laatst de temperatuur van de barbecue naar 180°C en gril de spiesjes even rondom mooi af.
  • Serveer de spies met het brood en de yoghurt-mint-knoflookdip.

Video

Notities

Deze video is gemaakt i.s.m. met Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...