Shasliek met yoghurt-mint-knoflookdip

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bacon, barbecue, bbq spiezen, BBQ Style, munt, shasliek, varkensvlees
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • 4 metalen spiezen

Ingrediënten

  • 1 kg kophaas of varkenshaas
  • 5 chorizoworstjes
  • 150 g dikke plakken bacon
  • 1 witte ui
  • 3 gekleurde paprika’s
  • 2-4 broodjes

yoghurt-mint-knoflookdip

  • 175 ml yoghurt
  • sap en zest van 1 citroen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el verse munt
  • zout en peper

marinade

  • 100 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el pimentpoeder of paprikapoeder

Instructies

  • Maak eerst de dip. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Rasp de knoflook en hak de munt fijn. Doe de yoghurt in een kom en roer met de citroenrasp, knoflook en munt. Breng op smaak met het citroensap, zout en peper. Zet in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
  • Pel en pers de knoflook voor de marinade boven een kom. Voeg het pimentpoeder en de olie toe en meng alles goed door elkaar. Zet apart.
  • Pel de ui en snijd in kwarten. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in stukken. Snijd de kophaas in blokjes en de chorizoworst in dikke plakken. Zorg ervoor dat je de groenten en het vlees even groot snijdt, dat is het beste voor een gelijkmatige garing.
  • Rijg het vlees om en om met de paprika, ui, bacon, chorizoworst aan de spies.
  • Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 150°C. Gril de spiesjes rondom tot het vlees een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt. Verhoog op het laatst de temperatuur van de barbecue naar 180°C en gril de spiesjes even rondom mooi af.
  • Serveer de spies met het brood en de yoghurt-mint-knoflookdip.

Video

Notities

Deze video is gemaakt i.s.m. met Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...