Shasliek met yoghurt-mint-knoflookdip

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bacon, barbecue, bbq spiezen, BBQ Style, munt, shasliek, varkensvlees
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • 4 metalen spiezen

Ingrediënten

  • 1 kg kophaas of varkenshaas
  • 5 chorizoworstjes
  • 150 g dikke plakken bacon
  • 1 witte ui
  • 3 gekleurde paprika’s
  • 2-4 broodjes

yoghurt-mint-knoflookdip

  • 175 ml yoghurt
  • sap en zest van 1 citroen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el verse munt
  • zout en peper

marinade

  • 100 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el pimentpoeder of paprikapoeder

Instructies

  • Maak eerst de dip. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Rasp de knoflook en hak de munt fijn. Doe de yoghurt in een kom en roer met de citroenrasp, knoflook en munt. Breng op smaak met het citroensap, zout en peper. Zet in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
  • Pel en pers de knoflook voor de marinade boven een kom. Voeg het pimentpoeder en de olie toe en meng alles goed door elkaar. Zet apart.
  • Pel de ui en snijd in kwarten. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in stukken. Snijd de kophaas in blokjes en de chorizoworst in dikke plakken. Zorg ervoor dat je de groenten en het vlees even groot snijdt, dat is het beste voor een gelijkmatige garing.
  • Rijg het vlees om en om met de paprika, ui, bacon, chorizoworst aan de spies.
  • Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 150°C. Gril de spiesjes rondom tot het vlees een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt. Verhoog op het laatst de temperatuur van de barbecue naar 180°C en gril de spiesjes even rondom mooi af.
  • Serveer de spies met het brood en de yoghurt-mint-knoflookdip.

Video

Notities

Deze video is gemaakt i.s.m. met Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...