
Shasliek met yoghurt-mint-knoflookdip
Equipment
- 4 metalen spiezen
Ingrediënten
- 1 kg kophaas of varkenshaas
- 5 chorizoworstjes
- 150 g dikke plakken bacon
- 1 witte ui
- 3 gekleurde paprika’s
- 2-4 broodjes
yoghurt-mint-knoflookdip
- 175 ml yoghurt
- sap en zest van 1 citroen
- 4 teentjes knoflook
- 2 el verse munt
- zout en peper
marinade
- 100 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 el pimentpoeder of paprikapoeder
Instructies
- Maak eerst de dip. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Rasp de knoflook en hak de munt fijn. Doe de yoghurt in een kom en roer met de citroenrasp, knoflook en munt. Breng op smaak met het citroensap, zout en peper. Zet in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
- Pel en pers de knoflook voor de marinade boven een kom. Voeg het pimentpoeder en de olie toe en meng alles goed door elkaar. Zet apart.
- Pel de ui en snijd in kwarten. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in stukken. Snijd de kophaas in blokjes en de chorizoworst in dikke plakken. Zorg ervoor dat je de groenten en het vlees even groot snijdt, dat is het beste voor een gelijkmatige garing.
- Rijg het vlees om en om met de paprika, ui, bacon, chorizoworst aan de spies.
- Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 150°C. Gril de spiesjes rondom tot het vlees een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt. Verhoog op het laatst de temperatuur van de barbecue naar 180°C en gril de spiesjes even rondom mooi af.
- Serveer de spies met het brood en de yoghurt-mint-knoflookdip.