Recept afdrukken
Gang Voorgerecht
Trefwoord coquilles, mozzarella, pesto, Sint jakobschelpen, valentijn
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • vijzel

Ingrediënten

  • 4 Sint-Jakobsschelpen
  • 2 kleine buffelmozzarella ’s
  • zeezout en peper

pesto

  • 10-15 basilicumblaadjes
  • een handvol peterselie
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 60 ml olijfolie
  • sap van een halve limoen

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel en stamp tot een pesto-crème.
  • Open de schelpen door het platte gedeelte op een plank te plaatsen. Tussen de beide schelphelften zit een vrij grote kier waar je een lang mes doorheen steekt om zo de spier los te snijden en de schelp te openen. Verwijder alle spieren.
  • Haal met een lepel de coquille er voorzichtig eruit. Gebruik het witte vlees. Leg deze weer terug in de schoongemaakte schelp met een theelepel pesto en een plakje buffelmozzarella.
  • Leg de schelpen, op indirect wijze, gedurende 8 minuten bij een temperatuur van 240ºC in de barbecue. De deksel blijft dus gesloten. Het gerecht is klaar wanneer de mozzarella mooi is gesmolten en het coquille nog enigszins doorschijnend is.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...