Recept afdrukken
Gang Voorgerecht
Trefwoord coquilles, mozzarella, pesto, Sint jakobschelpen, valentijn
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • vijzel

Ingrediënten

  • 4 Sint-Jakobsschelpen
  • 2 kleine buffelmozzarella ’s
  • zeezout en peper

pesto

  • 10-15 basilicumblaadjes
  • een handvol peterselie
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 60 ml olijfolie
  • sap van een halve limoen

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel en stamp tot een pesto-crème.
  • Open de schelpen door het platte gedeelte op een plank te plaatsen. Tussen de beide schelphelften zit een vrij grote kier waar je een lang mes doorheen steekt om zo de spier los te snijden en de schelp te openen. Verwijder alle spieren.
  • Haal met een lepel de coquille er voorzichtig eruit. Gebruik het witte vlees. Leg deze weer terug in de schoongemaakte schelp met een theelepel pesto en een plakje buffelmozzarella.
  • Leg de schelpen, op indirect wijze, gedurende 8 minuten bij een temperatuur van 240ºC in de barbecue. De deksel blijft dus gesloten. Het gerecht is klaar wanneer de mozzarella mooi is gesmolten en het coquille nog enigszins doorschijnend is.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bavette-saté met pittige pindasaus
Bavette-saté met pittige pindasaus

  Bavette-saté met pittige pindasaus houten satéprikkersgietijzeren pan 500 g bavette1 citroengrasstengel3 cm stuk gember1 teentje knoflook2 sjalotjes1 tl gemalen kurkuma1 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 el palmsuiker1/4 tl zoutpittige pindasaus80 ml...

Abrikoos-worstspiesjes met salie
Abrikoos-worstspiesjes met salie

  Abrikoos-worstspiesjes met salie kerntemperatuurmeterhandjevol rookchips 8 plakjes ontbijtspek2 el mosterd16 kleine worstjes (of 6 grote worstjes)16 gedroogde abrikozen16 verse salieblaadjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op...

Koudgerookte BBQ-potsticker
Koudgerookte BBQ-potsticker

  Koudgerookte BBQ-potsticker koudrookgeneratorrookmotdumpling makerskilletaluminiumfolie 400 g chipolataworstjes1 pak dumplings (diepvries bij toko of groothandel)3 cm gemberwortel2 tl sesamoliezonnebloemolie150 ml water per baksessiekiemgroente (sesamzaadjes...

Whisky diamanthaas
Whisky diamanthaas

  Whisky diamanthaas gietijzeren koekenpankerntemperatuurmeter 3-4 diamanthaasjes (afhankelijk van het gewicht)1 bosje lente-ui (in ringen gesneden)2-4 el bourbon whisky4-5 el honing4-5 el sojasaus1 el neutrale oliezout en peper De diamanthaas is een zeer...

Koudgerookte zalm
Koudgerookte zalm

  Koudgerookte zalm barbecue met dekselcold smoke generatorhoutmot (beuken)plastic ziplockzak of vacuumzakbak of schaal (waar de zalm precies in past)houten plankkeukenpapier 500-750 g zalmfilet met huid150 g grof zeezout75 g licht bruine basterdsuiker1 el...