Sjasliek in onderdelen

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Asado style, barbecue, barbecuerub, bbq spiezen, BBQ Style, biefstuk, buiten koken, shasliek, varkenshaas
Bereidingstijd 50 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg ossenhaaspuntjes
  • 1 kg varkenshaas
  • 1 ui
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 6 grote kastanjechampignons
  • 4 lente-uitjes
  • 24 cherrytomataatjes
  • ½ bosje rozemarijn
  • ¼ ½ dragon
  • ½ ½ peterselie
  • ½ rode chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • ½  limoen
  • 5 el olijfolie
  • 3 el rode wijnazijn
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm je barbecue voor op 200°C en richt hem in voor de directe en indirecte methode.
  • Snijd de varkenshaas in gelijke plakken van 2½ cm dik. De ossenhaaspuntjes gebruiken we zoals ze zijn qua grootte. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de uien in plakken van 1½ cm dik, de paprika’s in 5 gelijke stukken, de lente-uitjes in stukken van 7 cm. De kastanjechampignons en de cherrytomaatjes laten we heel.
  • Maak een kwast van 5 takjes rozemarijn en 4 takjes dragon en bind vast met slagerstouw.
  • Hak de overige rozemarijn, dragon en de peterselie, chilipeper, knoflook fijn. Doe alles in een kom en meng met het sap van een ½ limoen, 5 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels rode wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak een afzonderlijke spies van de ossenhaaspuntjes, de varkenshaas, de uien, paprika’s en de cherrytomaatjes. Spies de kastanjechampignons samen met de lente-uitjes.
  • Leg de groentespiesen op het indirecte gedeelte van de barbecue. Start met de uienspies want deze heeft de langste bereidingstijd. Zijn de uien al iets gekleurd, leg dan de paprikaspies op de barbecue.
  • Op het directe gedeelte leg je nu de varkenshaasspies. Als de varkenshaasspiesjes al iets gekleurd zijn, leg dan de tomatenspiesjes op het indirecte gedeelte. De ossenhaasspies gaat als laatste de barbecue op. De varkenshaas is klaar bij een kerntemperatuur van 60°C en de ossenhaas bij 50°C. Draai je spiesen regelmatig om voor een gelijke garing en smeer in met je kruidenoliemengsel.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Verdeel de groente op een grote schaal met daarbij het vlees en laat iedereen ervan af pakken.

Notities

Extra nodig
  • slagerstouw
  • 9 grote metalen spiesen
  • aluminiumfolie

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...