Sjasliek in onderdelen

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Asado style, barbecue, barbecuerub, bbq spiezen, BBQ Style, biefstuk, buiten koken, shasliek, varkenshaas
Bereidingstijd 50 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg ossenhaaspuntjes
  • 1 kg varkenshaas
  • 1 ui
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 6 grote kastanjechampignons
  • 4 lente-uitjes
  • 24 cherrytomataatjes
  • ½ bosje rozemarijn
  • ¼ ½ dragon
  • ½ ½ peterselie
  • ½ rode chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • ½  limoen
  • 5 el olijfolie
  • 3 el rode wijnazijn
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm je barbecue voor op 200°C en richt hem in voor de directe en indirecte methode.
  • Snijd de varkenshaas in gelijke plakken van 2½ cm dik. De ossenhaaspuntjes gebruiken we zoals ze zijn qua grootte. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de uien in plakken van 1½ cm dik, de paprika’s in 5 gelijke stukken, de lente-uitjes in stukken van 7 cm. De kastanjechampignons en de cherrytomaatjes laten we heel.
  • Maak een kwast van 5 takjes rozemarijn en 4 takjes dragon en bind vast met slagerstouw.
  • Hak de overige rozemarijn, dragon en de peterselie, chilipeper, knoflook fijn. Doe alles in een kom en meng met het sap van een ½ limoen, 5 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels rode wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak een afzonderlijke spies van de ossenhaaspuntjes, de varkenshaas, de uien, paprika’s en de cherrytomaatjes. Spies de kastanjechampignons samen met de lente-uitjes.
  • Leg de groentespiesen op het indirecte gedeelte van de barbecue. Start met de uienspies want deze heeft de langste bereidingstijd. Zijn de uien al iets gekleurd, leg dan de paprikaspies op de barbecue.
  • Op het directe gedeelte leg je nu de varkenshaasspies. Als de varkenshaasspiesjes al iets gekleurd zijn, leg dan de tomatenspiesjes op het indirecte gedeelte. De ossenhaasspies gaat als laatste de barbecue op. De varkenshaas is klaar bij een kerntemperatuur van 60°C en de ossenhaas bij 50°C. Draai je spiesen regelmatig om voor een gelijke garing en smeer in met je kruidenoliemengsel.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Verdeel de groente op een grote schaal met daarbij het vlees en laat iedereen ervan af pakken.

Notities

Extra nodig
  • slagerstouw
  • 9 grote metalen spiesen
  • aluminiumfolie

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...