Sjasliek in onderdelen

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Asado style, barbecue, barbecuerub, bbq spiezen, BBQ Style, biefstuk, buiten koken, shasliek, varkenshaas
Bereidingstijd 50 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg ossenhaaspuntjes
  • 1 kg varkenshaas
  • 1 ui
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 6 grote kastanjechampignons
  • 4 lente-uitjes
  • 24 cherrytomataatjes
  • ½ bosje rozemarijn
  • ¼ ½ dragon
  • ½ ½ peterselie
  • ½ rode chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • ½  limoen
  • 5 el olijfolie
  • 3 el rode wijnazijn
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm je barbecue voor op 200°C en richt hem in voor de directe en indirecte methode.
  • Snijd de varkenshaas in gelijke plakken van 2½ cm dik. De ossenhaaspuntjes gebruiken we zoals ze zijn qua grootte. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de uien in plakken van 1½ cm dik, de paprika’s in 5 gelijke stukken, de lente-uitjes in stukken van 7 cm. De kastanjechampignons en de cherrytomaatjes laten we heel.
  • Maak een kwast van 5 takjes rozemarijn en 4 takjes dragon en bind vast met slagerstouw.
  • Hak de overige rozemarijn, dragon en de peterselie, chilipeper, knoflook fijn. Doe alles in een kom en meng met het sap van een ½ limoen, 5 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels rode wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak een afzonderlijke spies van de ossenhaaspuntjes, de varkenshaas, de uien, paprika’s en de cherrytomaatjes. Spies de kastanjechampignons samen met de lente-uitjes.
  • Leg de groentespiesen op het indirecte gedeelte van de barbecue. Start met de uienspies want deze heeft de langste bereidingstijd. Zijn de uien al iets gekleurd, leg dan de paprikaspies op de barbecue.
  • Op het directe gedeelte leg je nu de varkenshaasspies. Als de varkenshaasspiesjes al iets gekleurd zijn, leg dan de tomatenspiesjes op het indirecte gedeelte. De ossenhaasspies gaat als laatste de barbecue op. De varkenshaas is klaar bij een kerntemperatuur van 60°C en de ossenhaas bij 50°C. Draai je spiesen regelmatig om voor een gelijke garing en smeer in met je kruidenoliemengsel.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Verdeel de groente op een grote schaal met daarbij het vlees en laat iedereen ervan af pakken.

Notities

Extra nodig
  • slagerstouw
  • 9 grote metalen spiesen
  • aluminiumfolie

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...