
Sjasliek
Equipment
- satéprikkers
Ingrediënten
- 500 g rundvlees of varkensvlees
- 4 dikke plakken spek
- 1 ui
- 1 gele paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl paprikapoeder
- 6 el olijfolie
- snufje komijnpoeder
- zout en peper
Instructies
- Pel en pers de knoflook boven een kom. Voeg de kruiden en de olie toe en meng alles goed.
- Dep het vlees droog en snijd in gelijke stukken. Meng het vlees door de marinade. Laat het vlees afgedekt tenminste 2 uur - het liefst 24 uur- in de koelkast staan.
- Zet de satéprikkers in het water om te weken of gebruik dubbele ijzeren spiesen. Haal het vlees uit de koelkast.
- Gril de plakken spek kort op de barbecue. Snijd het spek, paprika en ui in gelijke stukken.
- Dep het vlees droog. Rijg het vlees om en om met de ui, paprika en spek. Gril het vlees op de barbecue in ongeveer 12 minuten gaar.