Sjasliek

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, spies
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • satéprikkers

Ingrediënten

  • 500 g rundvlees of varkensvlees
  • 4 dikke plakken spek
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 6 el olijfolie
  • snufje komijnpoeder
  • zout en peper

Instructies

  • Pel en pers de knoflook boven een kom. Voeg de kruiden en de olie toe en meng alles goed.
  • Dep het vlees droog en snijd in gelijke stukken. Meng het vlees door de marinade. Laat het vlees afgedekt tenminste 2 uur - het liefst 24 uur- in de koelkast staan.
  • Zet de satéprikkers in het water om te weken of gebruik dubbele ijzeren spiesen. Haal het vlees uit de koelkast.
  • Gril de plakken spek kort op de barbecue. Snijd het spek, paprika en ui in gelijke stukken.
  • Dep het vlees droog. Rijg het vlees om en om met de ui, paprika en spek. Gril het vlees op de barbecue in ongeveer 12 minuten gaar.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...