Sjasliek

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, spies
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • satéprikkers

Ingrediënten

  • 500 g rundvlees of varkensvlees
  • 4 dikke plakken spek
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 6 el olijfolie
  • snufje komijnpoeder
  • zout en peper

Instructies

  • Pel en pers de knoflook boven een kom. Voeg de kruiden en de olie toe en meng alles goed.
  • Dep het vlees droog en snijd in gelijke stukken. Meng het vlees door de marinade. Laat het vlees afgedekt tenminste 2 uur - het liefst 24 uur- in de koelkast staan.
  • Zet de satéprikkers in het water om te weken of gebruik dubbele ijzeren spiesen. Haal het vlees uit de koelkast.
  • Gril de plakken spek kort op de barbecue. Snijd het spek, paprika en ui in gelijke stukken.
  • Dep het vlees droog. Rijg het vlees om en om met de ui, paprika en spek. Gril het vlees op de barbecue in ongeveer 12 minuten gaar.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...