Verwarm de barbecue voor op 180°C graden en richt in voor de indirecte methode.
Snijd de prei in ringen, bewaar 4 stukken van ca. 10 cm van het middelste stuk. Blancheer dit stuk prei, beetgaar in water met zout. Blancheer ook de krielaardappeltjes beetgaar in water met zout. Snijd de ui in halve ringen, snipper het teentje knoflook en portioneer de skrei in stukken van vier. Snijd de citroen in plakjes.
Leg 4 ruime stukken aluminiumfolie klaar op je werkblad. Verdeel hierop de gesneden: ui, prei, knoflook, takjes tijm, 1/2 blaadje laurier per persoon, 1 plakje citroen, aardappeltjes, klontje boter van 25 g en een mooi stuk Skreifilet er boven op. Doe er een flinke draai peper en zout op.
Vouw het pakketje aan drie kanten stevig dicht, meng witte wijn en room en voeg per pakketje 5 ml vocht toe en vouw het pakketje goed dicht.
Leg de pakketjes op de barbecue. Gril de stukken prei in zijn geheel rondom aan. Als de pakketjes goed opbollen (na ca. 10-15 minuten), is de vis gaar en kunnen de pakketjes van het vuur. Serveer in een diep bord met een stukje gegrilde prei.