Skrei vis in folie met prei

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord aardappel, barbecue, buiten koken, vis
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 600 g Skreifilet met vel
  • 600 g prei
  • 600 g voorgegaarde krieltjes met schil
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 bosje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 0,5 dl witte wijn
  • 0,5 dl slagroom
  • 100 g roomboter
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C graden en richt in voor de indirecte methode.
  • Snijd de prei in ringen, bewaar 4 stukken van ca. 10 cm van het middelste stuk. Blancheer dit stuk prei, beetgaar in water met zout. Blancheer ook de krielaardappeltjes beetgaar in water met zout. Snijd de ui in halve ringen, snipper het teentje knoflook en portioneer de skrei in stukken van vier. Snijd de citroen in plakjes.
  • Leg 4 ruime stukken aluminiumfolie klaar op je werkblad. Verdeel hierop de gesneden: ui, prei, knoflook, takjes tijm, 1/2 blaadje laurier per persoon, 1 plakje citroen, aardappeltjes, klontje boter van 25 g en een mooi stuk Skreifilet er boven op. Doe er een flinke draai peper en zout op.
  • Vouw het pakketje aan drie kanten stevig dicht, meng witte wijn en room en voeg per pakketje 5 ml vocht toe en vouw het pakketje goed dicht.
  • Leg de pakketjes op de barbecue. Gril de stukken prei in zijn geheel rondom aan. Als de pakketjes goed opbollen (na ca. 10-15 minuten), is de vis gaar en kunnen de pakketjes van het vuur. Serveer in een diep bord met een stukje gegrilde prei.

Video

Notities

Extra nodig
  • aluminiumfolie
Wijntip van wijnhuis Robbers & van den Hoogen
  • Château Clément Termes Mémoire Blanc
    Deze vat gerijpte wijn weet frisheid te combineren met een rijke droge smaak van geel fruit.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...