Skrei vis in folie met prei

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord aardappel, barbecue, buiten koken, vis
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 600 g Skreifilet met vel
  • 600 g prei
  • 600 g voorgegaarde krieltjes met schil
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 bosje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 0,5 dl witte wijn
  • 0,5 dl slagroom
  • 100 g roomboter
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C graden en richt in voor de indirecte methode.
  • Snijd de prei in ringen, bewaar 4 stukken van ca. 10 cm van het middelste stuk. Blancheer dit stuk prei, beetgaar in water met zout. Blancheer ook de krielaardappeltjes beetgaar in water met zout. Snijd de ui in halve ringen, snipper het teentje knoflook en portioneer de skrei in stukken van vier. Snijd de citroen in plakjes.
  • Leg 4 ruime stukken aluminiumfolie klaar op je werkblad. Verdeel hierop de gesneden: ui, prei, knoflook, takjes tijm, 1/2 blaadje laurier per persoon, 1 plakje citroen, aardappeltjes, klontje boter van 25 g en een mooi stuk Skreifilet er boven op. Doe er een flinke draai peper en zout op.
  • Vouw het pakketje aan drie kanten stevig dicht, meng witte wijn en room en voeg per pakketje 5 ml vocht toe en vouw het pakketje goed dicht.
  • Leg de pakketjes op de barbecue. Gril de stukken prei in zijn geheel rondom aan. Als de pakketjes goed opbollen (na ca. 10-15 minuten), is de vis gaar en kunnen de pakketjes van het vuur. Serveer in een diep bord met een stukje gegrilde prei.

Video

Notities

Extra nodig
  • aluminiumfolie
Wijntip van wijnhuis Robbers & van den Hoogen
  • Château Clément Termes Mémoire Blanc
    Deze vat gerijpte wijn weet frisheid te combineren met een rijke droge smaak van geel fruit.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...