Smokey ribfingers

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecuerub, ribfingers, spareribs
Bereidingstijd 1 uur 55 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • 2 rookhout chunks

Ingrediënten

  • 900 g Iberico Ribfingers
  • barbecuerub

Instructies

  • Richt je barbecue in voor indirecte bereiding op een temperatuur van 150°C.
  • Doe de ribfingers in een schaal, voeg de rub naar smaak toe en meng alles goed. Laat een kwartiertje intrekken.
  • Leg 2 rookhout chunks tussen het houtskool.
  • Leg de ribfingers op het indirecte gedeelte van de barbecue. Sluit de deksel en gaar ze anderhalf uur. Serveer direct .

Video

Notities

Tip
Wij gebruiken:
Wat zijn ribfingers?
  • Ribfingers is het vlees tussen de varkensribben, ofwel spareribs zonder bot. Ga je ribfingers bereiden, bestel ze dan tijdig bij je slager, want het is wellicht niet bij iedere slager een standaard product.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...