Smokey ribfingers

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecuerub, ribfingers, spareribs
Bereidingstijd 1 uur 55 min
Porties 4 personen

Equipment

  • 2 rookhout chunks

Ingrediënten

  • 900 g Iberico Ribfingers
  • barbecuerub

Instructies

  • Richt je barbecue in voor indirecte bereiding op een temperatuur van 150°C.
  • Doe de ribfingers in een schaal, voeg de rub naar smaak toe en meng alles goed. Laat een kwartiertje intrekken.
  • Leg 2 rookhout chunks tussen het houtskool.
  • Leg de ribfingers op het indirecte gedeelte van de barbecue. Sluit de deksel en gaar ze anderhalf uur. Serveer direct .

Video

Notities

Tip
Wij gebruiken:
Wat zijn ribfingers?
  • Ribfingers is het vlees tussen de varkensribben, ofwel spareribs zonder bot. Ga je ribfingers bereiden, bestel ze dan tijdig bij je slager, want het is wellicht niet bij iedere slager een standaard product.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...