Smoky BBQ-kip nachos

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 handjevol rookhout
  • ovenschaal of skillet
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 350 g kippendijen
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • ca. 8 plakken ontbijtspek
  • ½ bosje koriander
  • 1 zak tortilla chips
  • 1 zakje geraspte kaas cheddar of jong belegen
  • 1 avocado
  • 1 bakje crème fraîche
  • barbecuesaus

marinade

  • olie
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el chiliflakes
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • barbecuesaus
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
  • Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg hierin de kippendijen en besmeer ze rondom met de marinade.
  • Gril de kippendijen op het directe gedeelte van de barbecue tot een kerntemperatuur van 60°C met het rookhout. Haal ze er af en snijd ze in kleine blokjes.
  • Gril nu het ontbijtspek, laat het uitlekken op keukenpapier en verkruimel grof.
  • Snijd de rode ui in dunne ringen, de tomaat in blokjes, de avocado in plakjes en hak de koriander fijn. Zet allemaal apart.
  • Pak de ovenschaal en ga de nacosschaal op bouwen. Begin met een laagje nachos, dan de kip, tomaatjes, ui, spek, kaas en herhaal. Eindig met de kaas. Zet de schaal 15 minuten op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat de kaas lekker smelten.
  • Haal eraf, garneer met de avocado en crème fraîche en doe er desgewenst nog wat barbecuesaus bij.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...