Smoky BBQ-kip nachos

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 handjevol rookhout
  • ovenschaal of skillet
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 350 g kippendijen
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • ca. 8 plakken ontbijtspek
  • ½ bosje koriander
  • 1 zak tortilla chips
  • 1 zakje geraspte kaas cheddar of jong belegen
  • 1 avocado
  • 1 bakje crème fraîche
  • barbecuesaus

marinade

  • olie
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el chiliflakes
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • barbecuesaus
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
  • Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg hierin de kippendijen en besmeer ze rondom met de marinade.
  • Gril de kippendijen op het directe gedeelte van de barbecue tot een kerntemperatuur van 60°C met het rookhout. Haal ze er af en snijd ze in kleine blokjes.
  • Gril nu het ontbijtspek, laat het uitlekken op keukenpapier en verkruimel grof.
  • Snijd de rode ui in dunne ringen, de tomaat in blokjes, de avocado in plakjes en hak de koriander fijn. Zet allemaal apart.
  • Pak de ovenschaal en ga de nacosschaal op bouwen. Begin met een laagje nachos, dan de kip, tomaatjes, ui, spek, kaas en herhaal. Eindig met de kaas. Zet de schaal 15 minuten op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat de kaas lekker smelten.
  • Haal eraf, garneer met de avocado en crème fraîche en doe er desgewenst nog wat barbecuesaus bij.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...