Smoky BBQ-kip nachos

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 handjevol rookhout
  • ovenschaal of skillet
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 350 g kippendijen
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • ca. 8 plakken ontbijtspek
  • ½ bosje koriander
  • 1 zak tortilla chips
  • 1 zakje geraspte kaas cheddar of jong belegen
  • 1 avocado
  • 1 bakje crème fraîche
  • barbecuesaus

marinade

  • olie
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el chiliflakes
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • barbecuesaus
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 200°C.
  • Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg hierin de kippendijen en besmeer ze rondom met de marinade.
  • Gril de kippendijen op het directe gedeelte van de barbecue tot een kerntemperatuur van 60°C met het rookhout. Haal ze er af en snijd ze in kleine blokjes.
  • Gril nu het ontbijtspek, laat het uitlekken op keukenpapier en verkruimel grof.
  • Snijd de rode ui in dunne ringen, de tomaat in blokjes, de avocado in plakjes en hak de koriander fijn. Zet allemaal apart.
  • Pak de ovenschaal en ga de nacosschaal op bouwen. Begin met een laagje nachos, dan de kip, tomaatjes, ui, spek, kaas en herhaal. Eindig met de kaas. Zet de schaal 15 minuten op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat de kaas lekker smelten.
  • Haal eraf, garneer met de avocado en crème fraîche en doe er desgewenst nog wat barbecuesaus bij.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...