
Snelle pizza stromboli
Equipment
- bakpapier
- pizzasteen
Ingrediënten
- 1 kant-en-klaar pizzadeeg
- 1 potje pizzasaus
- 8 plakjes Italiaanse salami
- 8 plakjes peperoni
- 1 zakje geraspte kaas
- 1 mozzarella
- gedroogde oregano
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op een temperatuur van 200° C. Leg de pizzasteen er direct op, zodat deze goed warm is.
- Rol het pizzadeeg uit op bakpapier. Smeer de pizzasaus, met ongeveer 2 centimeter van de rand, er overheen.
- Garneer met de salami, peperoni, plakjes mozzarella, geraspte kaas en bestrooi met een beetje oregano.
- Rol het pizzadeeg op en vouw de uiteinden naar binnen. Leg de stromboli met de naad naar beneden.
- Kluts het ei en smeer hiermee de bovenkant van de stromboli in.
- Maak kleine snedes in de bovenkant van de stromboli, top af met gedroogde oregano.
- Leg de stromboli op de pizzasteen. Gril in 15-20 minuten de stromboli mooi gaar.
- Snijd in stukjes en serveer direct.