Sparerib sandwich

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecuerub, barbecuesaus, spareribs
Bereidingstijd 3 uur 30 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties 2 personen

Equipment

  • keukenpapier
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 kg spareribs
  • scheutje water
  • 1 ciabatta
  • barbecuesaus
  • 1 grote tomaat
  • een paar blaadjes sla
  • zout en peper

marinade

  • 200 ml ketchup
  • 4 el olie
  • 6 el honing
  • 3 el azijn
  • 2 teentjes knoflook

Instructies

  • Ontvlies de spareribs, dit gaat het handigst met een stukje keukenpapier. Pers de knoflook fijn. Meng alle ingrediënten voor de marinade, schenk die over de spareribs en laat ze 2 uur marineren.
  • Verwarm de barbecue tot ongeveer 150°C. Richt de barbecue in voor indirecte garing en leg de spareribs aan de kant zonder kolen. Smeer ze steeds in met de overgebleven marinade. Na ongeveer 1,5-2 uur zijn de spareribs mooi bruin van kleur en kunnen ze eraf.
  • Haal de ribs van de barbecue, pak ze in aluminiumfolie en doe er een scheutje water bij in. Leg ze vervolgens weer terug op de barbecue. Afhankelijk van de dikte hebben ze nu ongeveer 45-60 minuten nodig om gaar te worden. De spareribs zijn klaar als het vlees bijna loskomt van de botjes.
  • Leg de spareribs voorzichtig op een snijplank. Haal de botjes eruit. Snijd de ciabatta open. Smeer de onderkant in met barbecuesaus en beleg met sla, plakjes tomaat en het spareribvlees. Dan de bovenkant erop en serveren maar.

Video

Notities

Wij gebruiken
Biertip
  • Sweetwater 420, een Pale Ale die nooit gaat vervelen, perfect bij alle soorten spareribs!

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...