
Sparerib sandwich
Equipment
- keukenpapier
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 1 kg spareribs
- scheutje water
- 1 ciabatta
- barbecuesaus
- 1 grote tomaat
- een paar blaadjes sla
- zout en peper
marinade
- 200 ml ketchup
- 4 el olie
- 6 el honing
- 3 el azijn
- 2 teentjes knoflook
Instructies
- Ontvlies de spareribs, dit gaat het handigst met een stukje keukenpapier. Pers de knoflook fijn. Meng alle ingrediënten voor de marinade, schenk die over de spareribs en laat ze 2 uur marineren.
- Verwarm de barbecue tot ongeveer 150°C. Richt de barbecue in voor indirecte garing en leg de spareribs aan de kant zonder kolen. Smeer ze steeds in met de overgebleven marinade. Na ongeveer 1,5-2 uur zijn de spareribs mooi bruin van kleur en kunnen ze eraf.
- Haal de ribs van de barbecue, pak ze in aluminiumfolie en doe er een scheutje water bij in. Leg ze vervolgens weer terug op de barbecue. Afhankelijk van de dikte hebben ze nu ongeveer 45-60 minuten nodig om gaar te worden. De spareribs zijn klaar als het vlees bijna loskomt van de botjes.
- Leg de spareribs voorzichtig op een snijplank. Haal de botjes eruit. Snijd de ciabatta open. Smeer de onderkant in met barbecuesaus en beleg met sla, plakjes tomaat en het spareribvlees. Dan de bovenkant erop en serveren maar.
Video
Notities
- Sweetwater 420, een Pale Ale die nooit gaat vervelen, perfect bij alle soorten spareribs!