Sparerib sandwich

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecuerub, barbecuesaus, spareribs
Bereidingstijd 3 uur 30 min
Passieve Tijd 1 uur
Porties 2 personen

Equipment

  • keukenpapier
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 kg spareribs
  • scheutje water
  • 1 ciabatta
  • barbecuesaus
  • 1 grote tomaat
  • een paar blaadjes sla
  • zout en peper

marinade

  • 200 ml ketchup
  • 4 el olie
  • 6 el honing
  • 3 el azijn
  • 2 teentjes knoflook

Instructies

  • Ontvlies de spareribs, dit gaat het handigst met een stukje keukenpapier. Pers de knoflook fijn. Meng alle ingrediënten voor de marinade, schenk die over de spareribs en laat ze 2 uur marineren.
  • Verwarm de barbecue tot ongeveer 150°C. Richt de barbecue in voor indirecte garing en leg de spareribs aan de kant zonder kolen. Smeer ze steeds in met de overgebleven marinade. Na ongeveer 1,5-2 uur zijn de spareribs mooi bruin van kleur en kunnen ze eraf.
  • Haal de ribs van de barbecue, pak ze in aluminiumfolie en doe er een scheutje water bij in. Leg ze vervolgens weer terug op de barbecue. Afhankelijk van de dikte hebben ze nu ongeveer 45-60 minuten nodig om gaar te worden. De spareribs zijn klaar als het vlees bijna loskomt van de botjes.
  • Leg de spareribs voorzichtig op een snijplank. Haal de botjes eruit. Snijd de ciabatta open. Smeer de onderkant in met barbecuesaus en beleg met sla, plakjes tomaat en het spareribvlees. Dan de bovenkant erop en serveren maar.

Video

Notities

Wij gebruiken
Biertip
  • Sweetwater 420, een Pale Ale die nooit gaat vervelen, perfect bij alle soorten spareribs!

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...