Sparerib sandwich

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecuerub, barbecuesaus, spareribs
Bereidingstijd 3 uur 30 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties 2 personen

Equipment

  • keukenpapier
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 kg spareribs
  • scheutje water
  • 1 ciabatta
  • barbecuesaus
  • 1 grote tomaat
  • een paar blaadjes sla
  • zout en peper

marinade

  • 200 ml ketchup
  • 4 el olie
  • 6 el honing
  • 3 el azijn
  • 2 teentjes knoflook

Instructies

  • Ontvlies de spareribs, dit gaat het handigst met een stukje keukenpapier. Pers de knoflook fijn. Meng alle ingrediënten voor de marinade, schenk die over de spareribs en laat ze 2 uur marineren.
  • Verwarm de barbecue tot ongeveer 150°C. Richt de barbecue in voor indirecte garing en leg de spareribs aan de kant zonder kolen. Smeer ze steeds in met de overgebleven marinade. Na ongeveer 1,5-2 uur zijn de spareribs mooi bruin van kleur en kunnen ze eraf.
  • Haal de ribs van de barbecue, pak ze in aluminiumfolie en doe er een scheutje water bij in. Leg ze vervolgens weer terug op de barbecue. Afhankelijk van de dikte hebben ze nu ongeveer 45-60 minuten nodig om gaar te worden. De spareribs zijn klaar als het vlees bijna loskomt van de botjes.
  • Leg de spareribs voorzichtig op een snijplank. Haal de botjes eruit. Snijd de ciabatta open. Smeer de onderkant in met barbecuesaus en beleg met sla, plakjes tomaat en het spareribvlees. Dan de bovenkant erop en serveren maar.

Video

Notities

Wij gebruiken
Biertip
  • Sweetwater 420, een Pale Ale die nooit gaat vervelen, perfect bij alle soorten spareribs!

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...