
Spiesjes trio
Ingrediënten
Sosatie spies mediteraans
- 4 sosatie spiesjes
- sap van 2 limoenen
- 60 ml Brassica koolzaadolie Bak & Braad
- 2 teentjes knoflook
- 2 el gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 laurierblaadje
- zout en peper
Angus longhaas spies
- 4 Angus longhaas spiesjes
- 60 ml Worchestersaus
- 120 ml Brassica koolzaadolie Bak & Braad
- ½ tl witte peper
- ½ tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde rozemarijn
Iberico adobado spiesjes
- 4 Iberico adobado spiesjes
- Brassica koolzaadolie Bak & Braad
Instructies
- Meng alle ingrediënten per marinade totdat er een gladde massa is ontstaan. Leg de spiesjes erin. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Hoe langer het vlees in de marinade staat, hoe sterker de smaak, minimaal 2 uur, het liefst een nacht.
- Haal de spiesjes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Verwarm de barbecue voor 200°C en richt in voor directe methode. Gril de spiesjes rondom mooi bruin en gaar tot de gewenste kerntemperatuur.