Spiesjes trio

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord spies
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

Sosatie spies mediteraans

  • 4 sosatie spiesjes
  • sap van 2 limoenen
  • 60 ml Brassica koolzaadolie Bak & Braad
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • zout en peper

Angus longhaas spies

  • 4 Angus longhaas spiesjes
  • 60 ml Worchestersaus
  • 120 ml Brassica koolzaadolie Bak & Braad
  • ½ tl witte peper
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde rozemarijn

Iberico adobado spiesjes

  • 4 Iberico adobado spiesjes
  • Brassica koolzaadolie Bak & Braad

Instructies

  • Meng alle ingrediënten per marinade totdat er een gladde massa is ontstaan. Leg de spiesjes erin. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Hoe langer het vlees in de marinade staat, hoe sterker de smaak, minimaal 2 uur, het liefst een nacht.
  • Haal de spiesjes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Verwarm de barbecue voor 200°C en richt in voor directe methode. Gril de spiesjes rondom mooi bruin en gaar tot de gewenste kerntemperatuur.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...