Spiesjes trio

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord spies
Bereidingstijd 30 min
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

Sosatie spies mediteraans

  • 4 sosatie spiesjes
  • sap van 2 limoenen
  • 60 ml Brassica koolzaadolie Bak & Braad
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • zout en peper

Angus longhaas spies

  • 4 Angus longhaas spiesjes
  • 60 ml Worchestersaus
  • 120 ml Brassica koolzaadolie Bak & Braad
  • ½ tl witte peper
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde rozemarijn

Iberico adobado spiesjes

  • 4 Iberico adobado spiesjes
  • Brassica koolzaadolie Bak & Braad

Instructies

  • Meng alle ingrediënten per marinade totdat er een gladde massa is ontstaan. Leg de spiesjes erin. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Hoe langer het vlees in de marinade staat, hoe sterker de smaak, minimaal 2 uur, het liefst een nacht.
  • Haal de spiesjes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Verwarm de barbecue voor 200°C en richt in voor directe methode. Gril de spiesjes rondom mooi bruin en gaar tot de gewenste kerntemperatuur.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...