Steak pizzaiola

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord BBQ Style, entrecote, steak
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 entrecotes
  • 10-12 tomaten
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 4-5 teentjes knoflook
  • handvol kalamata olijven
  • 1 el kappertjes
  • ½ tl chiliflakes
  • 1 tl oregano
  • scheutje witte wijn
  • handvol verse basilicum
  • stokbrood
  • zout en peter

Instructies

  • Verwarm je Ooni voor op 350°C.
  • Snijd aan de onderkant van de tomaten een kruisje. Leg ze 30 seconden in kokend water, laat schrikken in ijswater en haal het velletje weg. Snijd de tomaten fijn of doe ze in de blender. Zet apart.
  • Snijd de entrecotes horizontaal door het midden zodat je een heel dun lapje krijgt.
  • Doe een scheut olie in de pan en laat deze warm worden in de pizzaoven. Bak dan voor ca. 2 minuten per kant de entrecotes en leg ze apart.
  • Fruit nu in de pan de ui, knoflook, olijven, kappertjes, chiliflakes en oregano voor ca. 4 minuten. Blus af met de witte wijn en voeg de de tomaten toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit 15-20 minuten rustig inkoken.
  • Leg nu de steaks erin en laat dit zo’n 5 minuten zachtjes pruttelen, temper de temperatuur van de pizzaoven.
  • Strooi vlak voor serveren de verse basilicum over en eet met stokbrood.

Video

Notities

Extra nodig
Deze video is i.s.m Ooni.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...