Steak pizzaiola

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord BBQ Style, entrecote, steak
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 entrecotes
  • 10-12 tomaten
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 4-5 teentjes knoflook
  • handvol kalamata olijven
  • 1 el kappertjes
  • ½ tl chiliflakes
  • 1 tl oregano
  • scheutje witte wijn
  • handvol verse basilicum
  • stokbrood
  • zout en peter

Instructies

  • Verwarm je Ooni voor op 350°C.
  • Snijd aan de onderkant van de tomaten een kruisje. Leg ze 30 seconden in kokend water, laat schrikken in ijswater en haal het velletje weg. Snijd de tomaten fijn of doe ze in de blender. Zet apart.
  • Snijd de entrecotes horizontaal door het midden zodat je een heel dun lapje krijgt.
  • Doe een scheut olie in de pan en laat deze warm worden in de pizzaoven. Bak dan voor ca. 2 minuten per kant de entrecotes en leg ze apart.
  • Fruit nu in de pan de ui, knoflook, olijven, kappertjes, chiliflakes en oregano voor ca. 4 minuten. Blus af met de witte wijn en voeg de de tomaten toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit 15-20 minuten rustig inkoken.
  • Leg nu de steaks erin en laat dit zo’n 5 minuten zachtjes pruttelen, temper de temperatuur van de pizzaoven.
  • Strooi vlak voor serveren de verse basilicum over en eet met stokbrood.

Video

Notities

Extra nodig
Deze video is i.s.m Ooni.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...