
Steak pizzaiola
Ingrediënten
- 2 entrecotes
- 10-12 tomaten
- olijfolie
- 1 ui
- 4-5 teentjes knoflook
- handvol kalamata olijven
- 1 el kappertjes
- ½ tl chiliflakes
- 1 tl oregano
- scheutje witte wijn
- handvol verse basilicum
- stokbrood
- zout en peter
Instructies
- Verwarm je Ooni voor op 350°C.
- Snijd aan de onderkant van de tomaten een kruisje. Leg ze 30 seconden in kokend water, laat schrikken in ijswater en haal het velletje weg. Snijd de tomaten fijn of doe ze in de blender. Zet apart.
- Snijd de entrecotes horizontaal door het midden zodat je een heel dun lapje krijgt.
- Doe een scheut olie in de pan en laat deze warm worden in de pizzaoven. Bak dan voor ca. 2 minuten per kant de entrecotes en leg ze apart.
- Fruit nu in de pan de ui, knoflook, olijven, kappertjes, chiliflakes en oregano voor ca. 4 minuten. Blus af met de witte wijn en voeg de de tomaten toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit 15-20 minuten rustig inkoken.
- Leg nu de steaks erin en laat dit zo’n 5 minuten zachtjes pruttelen, temper de temperatuur van de pizzaoven.
- Strooi vlak voor serveren de verse basilicum over en eet met stokbrood.
Video
Notities
- blender (optioneel)
- gietijzeren pan
- Wij gebruiken de Ooni Koda 16 gasoven