Steak pizzaiola

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord BBQ Style, entrecote, steak
Bereidingstijd 45 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 entrecotes
  • 10-12 tomaten
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 4-5 teentjes knoflook
  • handvol kalamata olijven
  • 1 el kappertjes
  • ½ tl chiliflakes
  • 1 tl oregano
  • scheutje witte wijn
  • handvol verse basilicum
  • stokbrood
  • zout en peter

Instructies

  • Verwarm je Ooni voor op 350°C.
  • Snijd aan de onderkant van de tomaten een kruisje. Leg ze 30 seconden in kokend water, laat schrikken in ijswater en haal het velletje weg. Snijd de tomaten fijn of doe ze in de blender. Zet apart.
  • Snijd de entrecotes horizontaal door het midden zodat je een heel dun lapje krijgt.
  • Doe een scheut olie in de pan en laat deze warm worden in de pizzaoven. Bak dan voor ca. 2 minuten per kant de entrecotes en leg ze apart.
  • Fruit nu in de pan de ui, knoflook, olijven, kappertjes, chiliflakes en oregano voor ca. 4 minuten. Blus af met de witte wijn en voeg de de tomaten toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit 15-20 minuten rustig inkoken.
  • Leg nu de steaks erin en laat dit zo’n 5 minuten zachtjes pruttelen, temper de temperatuur van de pizzaoven.
  • Strooi vlak voor serveren de verse basilicum over en eet met stokbrood.

Video

Notities

Extra nodig
Deze video is i.s.m Ooni.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...