Steak & potatoe skewer

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord aardappel, barbecue snack, barbecuerub, bbq spiezen, BBQ Style, kofte
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500g voorkookte krieltjes
  • 2 steaks
  • olie
  • barbecuesaus
  • zout en peper

rub

  • 2 tl bastardsuiker
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl chiliflakes
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm tot 200°C.
  • Blancheer de krieltjes van te voren. Laat afkoelen. Dep ze droog. Doe ze in een schaal en besprenkel met olie en strooi er zout en peper overheen. Hussel door elkaar.
  • Snijd het vlees in vierkante blokjes van ca. 2 bij 2 cm. Meng in een schaal de ingrediënten voor de rub en doe hier het vlees bij. Zorg dat de rub goed verdeelt is over de vleesblokjes.
  • Prik afgewisseld een krieltje met het vlees op de spiezen. Gril de spies op de warme barbecue tot het vlees een kerntemperatuur van 52°C heeft. Smeer het het vlees en de krieltjes steeds in met de barbecuesaus. Haal van de barbecue en serveer direct.

Video

Notities

Extra nodig
  • pan
  • 4 spiezen
  • marinadekwast
  • kernthermometer
Tip:
  • Voeg een handjevol rookhout toe.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...