
Steak & potatoe skewer
Ingrediënten
- 500g voorkookte krieltjes
- 2 steaks
- olie
- barbecuesaus
- zout en peper
rub
- 2 tl bastardsuiker
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl chiliflakes
- zout en peper
Instructies
- Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm tot 200°C.
- Blancheer de krieltjes van te voren. Laat afkoelen. Dep ze droog. Doe ze in een schaal en besprenkel met olie en strooi er zout en peper overheen. Hussel door elkaar.
- Snijd het vlees in vierkante blokjes van ca. 2 bij 2 cm. Meng in een schaal de ingrediënten voor de rub en doe hier het vlees bij. Zorg dat de rub goed verdeelt is over de vleesblokjes.
- Prik afgewisseld een krieltje met het vlees op de spiezen. Gril de spies op de warme barbecue tot het vlees een kerntemperatuur van 52°C heeft. Smeer het het vlees en de krieltjes steeds in met de barbecuesaus. Haal van de barbecue en serveer direct.
Video
Notities
- pan
- 4 spiezen
- marinadekwast
- kernthermometer
- Voeg een handjevol rookhout toe.