Steak & potatoe skewer

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord aardappel, barbecue snack, barbecuerub, bbq spiezen, BBQ Style, kofte
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500g voorkookte krieltjes
  • 2 steaks
  • olie
  • barbecuesaus
  • zout en peper

rub

  • 2 tl bastardsuiker
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl chiliflakes
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm tot 200°C.
  • Blancheer de krieltjes van te voren. Laat afkoelen. Dep ze droog. Doe ze in een schaal en besprenkel met olie en strooi er zout en peper overheen. Hussel door elkaar.
  • Snijd het vlees in vierkante blokjes van ca. 2 bij 2 cm. Meng in een schaal de ingrediënten voor de rub en doe hier het vlees bij. Zorg dat de rub goed verdeelt is over de vleesblokjes.
  • Prik afgewisseld een krieltje met het vlees op de spiezen. Gril de spies op de warme barbecue tot het vlees een kerntemperatuur van 52°C heeft. Smeer het het vlees en de krieltjes steeds in met de barbecuesaus. Haal van de barbecue en serveer direct.

Video

Notities

Extra nodig
  • pan
  • 4 spiezen
  • marinadekwast
  • kernthermometer
Tip:
  • Voeg een handjevol rookhout toe.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...