Stuffed onion burger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, barbecuesaus, BBQ Style, brood, buiten koken, burger, gehakt, hamburger, hartig, jalapeno, stuffed
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 600 g riblappen
  • 1 el barbecuerub
  • 3 witte uien
  • 1 el honing
  • 2 jalapenos
  • 1 zakje geraspte cheddarkaas
  • 4 pakjes cheddar
  • 4 hamburgerbroodjes
  • barbecuesaus

topping naar keuze

  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 4 blaadjes sla

Instructies

  • Snijd de riblappen in blokjes. Zet je gehaktmolen klaar, wij gebruiken een grove maalschijf.
  • Maal het vlees, bestrooi met je rub, kneed het nog even met de hand door en maak er 4 gelijke porties van. Deel 1 portie door 2, vorm er een onderkant met opstaand randje en een bovenkant van.
  • Heb je de tijd zet ze een uur in de koelkast zodat ze iets kunnen opstijven.
  • Snijd de witte ui in ringen. Zet de pan op het vuur met scheutje olie en laat hierin de uien zachtjes karamelliseren met een scheutje honing.
  • Snijd de jalapeños doormidden en verwijder de zaadlijsten. Gril ze kort aan op de barbecue en snijd ze in reepjes.
  • Meng de gekaramelliseerde uien met de jalapeños. Haal de hamburgers en vul de onderkant, met het opstaande randje met het uienmengsel. Top af met geraspte cheddar. Zet de bovenste gehakthelft er op en druk de randen goed aan.
  • Maak de barbecue klaar voor indirecte bereiding (110°C). Gril de hamburgers eerst op het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van ca. 54°C, gril eventueel af op het directe gedeelte voor extra kleur. Leg er een plakje cheddar op.
  • Snijd de hamburgerbroodjes door het midden en gril deze kort krokant op het directe gedeelte van de barbecue.
  • Bouw nu het hamburgerbroodje naar wens op. Leg op de onderste helft van het broodje een beetje van de barbecuesaus, dan de blaadjes sla, plakjes tomaat, rode uienringen, de gevulde hamburger, de gekaramelliseerde uien, een beetje barbecuesaus en de bovenkant van het broodje. Serveer direct.

Video

Notities

Extra nodig
  • gehaktmolen
  • gietijzeren pan
  • kernthermometer
Leuk & handig

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...