
Stuffed onion burger
Ingrediënten
- 600 g riblappen
- 1 el barbecuerub
- 3 witte uien
- 1 el honing
- 2 jalapenos
- 1 zakje geraspte cheddarkaas
- 4 pakjes cheddar
- 4 hamburgerbroodjes
- barbecuesaus
topping naar keuze
- 1 rode ui
- 1 tomaat
- 4 blaadjes sla
Instructies
- Snijd de riblappen in blokjes. Zet je gehaktmolen klaar, wij gebruiken een grove maalschijf.
- Maal het vlees, bestrooi met je rub, kneed het nog even met de hand door en maak er 4 gelijke porties van. Deel 1 portie door 2, vorm er een onderkant met opstaand randje en een bovenkant van.
- Heb je de tijd zet ze een uur in de koelkast zodat ze iets kunnen opstijven.
- Snijd de witte ui in ringen. Zet de pan op het vuur met scheutje olie en laat hierin de uien zachtjes karamelliseren met een scheutje honing.
- Snijd de jalapeños doormidden en verwijder de zaadlijsten. Gril ze kort aan op de barbecue en snijd ze in reepjes.
- Meng de gekaramelliseerde uien met de jalapeños. Haal de hamburgers en vul de onderkant, met het opstaande randje met het uienmengsel. Top af met geraspte cheddar. Zet de bovenste gehakthelft er op en druk de randen goed aan.
- Maak de barbecue klaar voor indirecte bereiding (110°C). Gril de hamburgers eerst op het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van ca. 54°C, gril eventueel af op het directe gedeelte voor extra kleur. Leg er een plakje cheddar op.
- Snijd de hamburgerbroodjes door het midden en gril deze kort krokant op het directe gedeelte van de barbecue.
- Bouw nu het hamburgerbroodje naar wens op. Leg op de onderste helft van het broodje een beetje van de barbecuesaus, dan de blaadjes sla, plakjes tomaat, rode uienringen, de gevulde hamburger, de gekaramelliseerde uien, een beetje barbecuesaus en de bovenkant van het broodje. Serveer direct.
Video
Notities
- gehaktmolen
- gietijzeren pan
- kernthermometer
- Bekijk hier de receptvideo i.s.m. Campingaz.