Stuffed onion burger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, barbecuesaus, BBQ Style, brood, buiten koken, burger, gehakt, hamburger, hartig, jalapeno, stuffed
Porties 4

Ingrediënten

  • 600 g riblappen
  • 1 el barbecuerub
  • 3 witte uien
  • 1 el honing
  • 2 jalapenos
  • 1 zakje geraspte cheddarkaas
  • 4 pakjes cheddar
  • 4 hamburgerbroodjes
  • barbecuesaus

topping naar keuze

  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 4 blaadjes sla

Instructies

  • Snijd de riblappen in blokjes. Zet je gehaktmolen klaar, wij gebruiken een grove maalschijf.
  • Maal het vlees, bestrooi met je rub, kneed het nog even met de hand door en maak er 4 gelijke porties van. Deel 1 portie door 2, vorm er een onderkant met opstaand randje en een bovenkant van.
  • Heb je de tijd zet ze een uur in de koelkast zodat ze iets kunnen opstijven.
  • Snijd de witte ui in ringen. Zet de pan op het vuur met scheutje olie en laat hierin de uien zachtjes karamelliseren met een scheutje honing.
  • Snijd de jalapeños doormidden en verwijder de zaadlijsten. Gril ze kort aan op de barbecue en snijd ze in reepjes.
  • Meng de gekaramelliseerde uien met de jalapeños. Haal de hamburgers en vul de onderkant, met het opstaande randje met het uienmengsel. Top af met geraspte cheddar. Zet de bovenste gehakthelft er op en druk de randen goed aan.
  • Maak de barbecue klaar voor indirecte bereiding (110°C). Gril de hamburgers eerst op het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van ca. 54°C, gril eventueel af op het directe gedeelte voor extra kleur. Leg er een plakje cheddar op.
  • Snijd de hamburgerbroodjes door het midden en gril deze kort krokant op het directe gedeelte van de barbecue.
  • Bouw nu het hamburgerbroodje naar wens op. Leg op de onderste helft van het broodje een beetje van de barbecuesaus, dan de blaadjes sla, plakjes tomaat, rode uienringen, de gevulde hamburger, de gekaramelliseerde uien, een beetje barbecuesaus en de bovenkant van het broodje. Serveer direct.

Video

Notities

Extra nodig
  • gehaktmolen
  • gietijzeren pan
  • kernthermometer
Leuk & handig

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...