Stuffed onion burger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, barbecuesaus, BBQ Style, brood, buiten koken, burger, gehakt, hamburger, hartig, jalapeno, stuffed
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 min
Porties 4

Ingrediënten

  • 600 g riblappen
  • 1 el barbecuerub
  • 3 witte uien
  • 1 el honing
  • 2 jalapenos
  • 1 zakje geraspte cheddarkaas
  • 4 pakjes cheddar
  • 4 hamburgerbroodjes
  • barbecuesaus

topping naar keuze

  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 4 blaadjes sla

Instructies

  • Snijd de riblappen in blokjes. Zet je gehaktmolen klaar, wij gebruiken een grove maalschijf.
  • Maal het vlees, bestrooi met je rub, kneed het nog even met de hand door en maak er 4 gelijke porties van. Deel 1 portie door 2, vorm er een onderkant met opstaand randje en een bovenkant van.
  • Heb je de tijd zet ze een uur in de koelkast zodat ze iets kunnen opstijven.
  • Snijd de witte ui in ringen. Zet de pan op het vuur met scheutje olie en laat hierin de uien zachtjes karamelliseren met een scheutje honing.
  • Snijd de jalapeños doormidden en verwijder de zaadlijsten. Gril ze kort aan op de barbecue en snijd ze in reepjes.
  • Meng de gekaramelliseerde uien met de jalapeños. Haal de hamburgers en vul de onderkant, met het opstaande randje met het uienmengsel. Top af met geraspte cheddar. Zet de bovenste gehakthelft er op en druk de randen goed aan.
  • Maak de barbecue klaar voor indirecte bereiding (110°C). Gril de hamburgers eerst op het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van ca. 54°C, gril eventueel af op het directe gedeelte voor extra kleur. Leg er een plakje cheddar op.
  • Snijd de hamburgerbroodjes door het midden en gril deze kort krokant op het directe gedeelte van de barbecue.
  • Bouw nu het hamburgerbroodje naar wens op. Leg op de onderste helft van het broodje een beetje van de barbecuesaus, dan de blaadjes sla, plakjes tomaat, rode uienringen, de gevulde hamburger, de gekaramelliseerde uien, een beetje barbecuesaus en de bovenkant van het broodje. Serveer direct.

Video

Notities

Extra nodig
  • gehaktmolen
  • gietijzeren pan
  • kernthermometer
Leuk & handig

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bavette-saté met pittige pindasaus
Bavette-saté met pittige pindasaus

  Bavette-saté met pittige pindasaus houten satéprikkersgietijzeren pan 500 g bavette1 citroengrasstengel3 cm stuk gember1 teentje knoflook2 sjalotjes1 tl gemalen kurkuma1 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 el palmsuiker1/4 tl zoutpittige pindasaus80 ml...

Abrikoos-worstspiesjes met salie
Abrikoos-worstspiesjes met salie

  Abrikoos-worstspiesjes met salie kerntemperatuurmeterhandjevol rookchips 8 plakjes ontbijtspek2 el mosterd16 kleine worstjes (of 6 grote worstjes)16 gedroogde abrikozen16 verse salieblaadjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op...

Koudgerookte BBQ-potsticker
Koudgerookte BBQ-potsticker

  Koudgerookte BBQ-potsticker koudrookgeneratorrookmotdumpling makerskilletaluminiumfolie 400 g chipolataworstjes1 pak dumplings (diepvries bij toko of groothandel)3 cm gemberwortel2 tl sesamoliezonnebloemolie150 ml water per baksessiekiemgroente (sesamzaadjes...

Whisky diamanthaas
Whisky diamanthaas

  Whisky diamanthaas gietijzeren koekenpankerntemperatuurmeter 3-4 diamanthaasjes (afhankelijk van het gewicht)1 bosje lente-ui (in ringen gesneden)2-4 el bourbon whisky4-5 el honing4-5 el sojasaus1 el neutrale oliezout en peper De diamanthaas is een zeer...

Koudgerookte zalm
Koudgerookte zalm

  Koudgerookte zalm barbecue met dekselcold smoke generatorhoutmot (beuken)plastic ziplockzak of vacuumzakbak of schaal (waar de zalm precies in past)houten plankkeukenpapier 500-750 g zalmfilet met huid150 g grof zeezout75 g licht bruine basterdsuiker1 el...