Stuffed pork belly

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord gevuld, low&slow, pork belly, stuffed, varken, varkensvlees
Totale tijd 3 uur
Porties 6 personen

Equipment

  • gehaktmolen
  • slagerstouw met naald
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 pork belly
  • zout en peper

vulling

  • 1 kg gehakt wij gebruiken een halve varkensnek van het Heyde Hoeve
  • 2 paprika’s
  • barbecuerub wij gebruiken This is a Rubbery van Smokey Rebel BBQ
  • 1 ui
  • zout en peper

Instructies

  • Bereid de barbecue voor op indirecte hitte (150°C). Leg de paprika’s en de ui op het rooster en laat ze rondom zwart worden (poffen).
  • Snijd het vlees voor het gehakt in repen en daarna in blokjes. Bestrooi met barbecuerub.
  • Verwijder de buitenschil van de ui en snijd in stukjes. Doe dit ook bij de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  • Maal het vlees, paprika en ui door de gehaktmolen.
  • Snijd de pork belly open als een envelop en vul met het gehaktmengsel. Naai vast met slagerstouw.
  • Bestrooi de pork belly rondom royaal met barbecuerub.
  • Leg de pork belly op het indirecte gedeelte van de barbecue tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt. Laat hem dan 10 minuten – losjes onder aluminiumfolie – rusten en snijd dan in plakken.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m. Napoleon Grills.
 
 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...