
Stuffed pork belly
Equipment
- gehaktmolen
- slagerstouw met naald
- kernthermometer
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 1 pork belly
- zout en peper
vulling
- 1 kg gehakt wij gebruiken een halve varkensnek van het Heyde Hoeve
- 2 paprika’s
- barbecuerub wij gebruiken This is a Rubbery van Smokey Rebel BBQ
- 1 ui
- zout en peper
Instructies
- Bereid de barbecue voor op indirecte hitte (150°C). Leg de paprika’s en de ui op het rooster en laat ze rondom zwart worden (poffen).
- Snijd het vlees voor het gehakt in repen en daarna in blokjes. Bestrooi met barbecuerub.
- Verwijder de buitenschil van de ui en snijd in stukjes. Doe dit ook bij de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
- Maal het vlees, paprika en ui door de gehaktmolen.
- Snijd de pork belly open als een envelop en vul met het gehaktmengsel. Naai vast met slagerstouw.
- Bestrooi de pork belly rondom royaal met barbecuerub.
- Leg de pork belly op het indirecte gedeelte van de barbecue tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt. Laat hem dan 10 minuten – losjes onder aluminiumfolie – rusten en snijd dan in plakken.