Stuffed pork belly

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord gevuld, low&slow, pork belly, stuffed, varken, varkensvlees
Totale tijd 3 uur
Porties 6 personen

Equipment

  • gehaktmolen
  • slagerstouw met naald
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 pork belly
  • zout en peper

vulling

  • 1 kg gehakt wij gebruiken een halve varkensnek van het Heyde Hoeve
  • 2 paprika’s
  • barbecuerub wij gebruiken This is a Rubbery van Smokey Rebel BBQ
  • 1 ui
  • zout en peper

Instructies

  • Bereid de barbecue voor op indirecte hitte (150°C). Leg de paprika’s en de ui op het rooster en laat ze rondom zwart worden (poffen).
  • Snijd het vlees voor het gehakt in repen en daarna in blokjes. Bestrooi met barbecuerub.
  • Verwijder de buitenschil van de ui en snijd in stukjes. Doe dit ook bij de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  • Maal het vlees, paprika en ui door de gehaktmolen.
  • Snijd de pork belly open als een envelop en vul met het gehaktmengsel. Naai vast met slagerstouw.
  • Bestrooi de pork belly rondom royaal met barbecuerub.
  • Leg de pork belly op het indirecte gedeelte van de barbecue tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt. Laat hem dan 10 minuten – losjes onder aluminiumfolie – rusten en snijd dan in plakken.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m. Napoleon Grills.
 
 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...