
Surf & Surf wok
Equipment
- wok
- wokring
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 300 g scampi
- olie
- 2 teentjes knoflook
- 2 el gele curry
- 1 ui
- 1 prei
- 250 ml kokosmelk
- 1 tl chiliflakes
- 1 lente-ui
- bieslook
- stokbrood
- zout en peper
Instructies
- Zet de wokring op de sizzlezone en plaats er de wok op. Doe er een scheutje olie bij.
- Wok de scampi’s met de geplette knoflook tot ze niet meer glazig zijn (ca. 3 minuten). Leg ze in een kom.
- Doe weer olie in de kom, voeg de currypasta toe en wok hierin de gesnipperde ui en prei (1-2 minuten).
- Schenk de kokosmelk erbij, laat dit warm worden en voeg de gewassen mosselen toe. Laat dit 5 minuten garen. Als de mosselen openstaan doe je dit in een schaal.
- Doe de scampi’s weer in de wok, maak ze nog even warm, en voeg bij de mosselen. Garneer met chiliflakes, lente-ui, bieslook en serveer met stokbrood.