Surf & Surf wok

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord garnalen, kokosmelk, mosselen, scampi, sizzlezone, Surf & Turf, wok
Bereidingstijd 34 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • wok
  • wokring

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 300 g scampi
  • olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el gele curry
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 lente-ui
  • bieslook
  • stokbrood
  • zout en peper

Instructies

  • Zet de wokring op de sizzlezone en plaats er de wok op. Doe er een scheutje olie bij.
  • Wok de scampi’s met de geplette knoflook tot ze niet meer glazig zijn (ca. 3 minuten). Leg ze in een kom.
  • Doe weer olie in de kom, voeg de currypasta toe en wok hierin de gesnipperde ui en prei (1-2 minuten).
  • Schenk de kokosmelk erbij, laat dit warm worden en voeg de gewassen mosselen toe. Laat dit 5 minuten garen. Als de mosselen openstaan doe je dit in een schaal.
  • Doe de scampi’s weer in de wok, maak ze nog even warm, en voeg bij de mosselen. Garneer met chiliflakes, lente-ui, bieslook en serveer met stokbrood.

Notities

Wij gebruik in dit recept de Rogue gasbbq
Deze video is i.s.m Napoleon Grills gemaakt. 

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...