Tajine met kip

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord aardappel, drumsticks, kip, kiprecept, tajine
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 5 kippenpoten/drumsticks
  • 5 trostomaten
  • 3 flinke vastkokende aardappelen
  • 2 flinke wortels
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein bosje koriander of peterselie
  • 1 el Ras-el -hanout
  • 1 el komijnzaad
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 8 saffraandraadjes
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 1 citroen
  • 50 ml water
  • olijfolie
  • 200 g couscous
  • zout en peper

Instructies

  • Maak je barbecue gereed voor directe bereiding op 180°C.
  • Snijd de aardappelen, wortel, ui in grove gelijkmatige stukken. Hak de knoflook fijn en snijd de citroen in parten.
  • Zet de tajine op de barbecue en voeg een scheut olie toe en laat dit opwarmen. Gril gelijktijdig de kippenpoten op het rooster naast de tajine. Voeg nu om de beurt de ui en knoflook toe en fruit deze aan. Voeg nu de Ras el hanout en komijn toe en bak dit even mee. Verbrokkel het bouillonblokje in de tajine en voeg de aardappelen en wortels toe. Bak dit allemaal even lekker mee.
  • Leg nu de gegrilde kippenpoten in de tajine, ze hoeven nog niet gaar te zijn. Leg hiertussen de tomaten, abrikozen, citroen en saffraandraadjes. Giet nu ca. 50 ml water toe tot de bodem van de tajine volledig bedekt is met vocht. Sluit de tajine met de deksel en laat dit ongeveer 40 minuten stoven op maximaal 180°C op je bbq. Controleer af en toe of er voldoende vocht in de tajine zit en pas je bbq-temperatuur hier op aan.
  • Maak de couscous gereed volgens de bereiding op de verpakking. Snijd de koriander of peterselie fijn.
  • Serveer het gerecht met de couscous en strooi over beide gerechten wat fijngesneden koriander of peterselie naar smaak.

Video

Notities

Extra nodig
  • tajine

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...