Tajine met kip

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord aardappel, drumsticks, kip, kiprecept, tajine
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 5 kippenpoten/drumsticks
  • 5 trostomaten
  • 3 flinke vastkokende aardappelen
  • 2 flinke wortels
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein bosje koriander of peterselie
  • 1 el Ras-el -hanout
  • 1 el komijnzaad
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 8 saffraandraadjes
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 1 citroen
  • 50 ml water
  • olijfolie
  • 200 g couscous
  • zout en peper

Instructies

  • Maak je barbecue gereed voor directe bereiding op 180°C.
  • Snijd de aardappelen, wortel, ui in grove gelijkmatige stukken. Hak de knoflook fijn en snijd de citroen in parten.
  • Zet de tajine op de barbecue en voeg een scheut olie toe en laat dit opwarmen. Gril gelijktijdig de kippenpoten op het rooster naast de tajine. Voeg nu om de beurt de ui en knoflook toe en fruit deze aan. Voeg nu de Ras el hanout en komijn toe en bak dit even mee. Verbrokkel het bouillonblokje in de tajine en voeg de aardappelen en wortels toe. Bak dit allemaal even lekker mee.
  • Leg nu de gegrilde kippenpoten in de tajine, ze hoeven nog niet gaar te zijn. Leg hiertussen de tomaten, abrikozen, citroen en saffraandraadjes. Giet nu ca. 50 ml water toe tot de bodem van de tajine volledig bedekt is met vocht. Sluit de tajine met de deksel en laat dit ongeveer 40 minuten stoven op maximaal 180°C op je bbq. Controleer af en toe of er voldoende vocht in de tajine zit en pas je bbq-temperatuur hier op aan.
  • Maak de couscous gereed volgens de bereiding op de verpakking. Snijd de koriander of peterselie fijn.
  • Serveer het gerecht met de couscous en strooi over beide gerechten wat fijngesneden koriander of peterselie naar smaak.

Video

Notities

Extra nodig
  • tajine

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...