Tajine met kip

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord aardappel, drumsticks, kip, kiprecept, tajine
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 5 kippenpoten/drumsticks
  • 5 trostomaten
  • 3 flinke vastkokende aardappelen
  • 2 flinke wortels
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein bosje koriander of peterselie
  • 1 el Ras-el -hanout
  • 1 el komijnzaad
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 8 saffraandraadjes
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 1 citroen
  • 50 ml water
  • olijfolie
  • 200 g couscous
  • zout en peper

Instructies

  • Maak je barbecue gereed voor directe bereiding op 180°C.
  • Snijd de aardappelen, wortel, ui in grove gelijkmatige stukken. Hak de knoflook fijn en snijd de citroen in parten.
  • Zet de tajine op de barbecue en voeg een scheut olie toe en laat dit opwarmen. Gril gelijktijdig de kippenpoten op het rooster naast de tajine. Voeg nu om de beurt de ui en knoflook toe en fruit deze aan. Voeg nu de Ras el hanout en komijn toe en bak dit even mee. Verbrokkel het bouillonblokje in de tajine en voeg de aardappelen en wortels toe. Bak dit allemaal even lekker mee.
  • Leg nu de gegrilde kippenpoten in de tajine, ze hoeven nog niet gaar te zijn. Leg hiertussen de tomaten, abrikozen, citroen en saffraandraadjes. Giet nu ca. 50 ml water toe tot de bodem van de tajine volledig bedekt is met vocht. Sluit de tajine met de deksel en laat dit ongeveer 40 minuten stoven op maximaal 180°C op je bbq. Controleer af en toe of er voldoende vocht in de tajine zit en pas je bbq-temperatuur hier op aan.
  • Maak de couscous gereed volgens de bereiding op de verpakking. Snijd de koriander of peterselie fijn.
  • Serveer het gerecht met de couscous en strooi over beide gerechten wat fijngesneden koriander of peterselie naar smaak.

Video

Notities

Extra nodig
  • tajine

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...