Thaise varkensspiesjes (Moo ping)

Thaise varkensspiesjes

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord kokosmelk, moo ping, spies, thaise, varkenshaas
Voorbereidingstijd 4 uur
Bereidingstijd 29 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • houten satéprikkers

Ingrediënten

  • 400 procureurlapjes
  • 50 ml kokosroom
  • ½ bosje koriander
  • 1 limoen

marinade

  • 50 ml kokosmelk
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 el palmsuiker
  • 2 el vissaus
  • 1 el maïzena
  • 1 el neutrale olie
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl gemalen witte peper

Instructies

  • Maak de marinade door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
  • Snijd het vlees in reepjes van ca. 3 cm en schenk hier de marinade over. Zet dit afgedekt in de koelkast en laat dit minimaal 4 uur tot een nacht marineren.
  • Spies het vlees in de lengterichting aan het stokje.
  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
  • Leg spiesjes op de barbecue en gril ze rondom in 8-10 minuten gaar. Smeer ze regelmatig in met kokosroom.
  • Leg ze op een serveerplank en garneer met limoenpartjes en grof gehakte koriander.

Video

Notities

Wij gebruiken de Attitude 2100 ex tafelbarbecue.
Dit recept is i.s.m. Campingaz.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...