
Thaise varkensspiesjes
Equipment
- houten satéprikkers
Ingrediënten
- 400 procureurlapjes
- 50 ml kokosroom
- ½ bosje koriander
- 1 limoen
marinade
- 50 ml kokosmelk
- 5 teentjes knoflook
- 2 el palmsuiker
- 2 el vissaus
- 1 el maïzena
- 1 el neutrale olie
- 1 el gehakte peterselie
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl sojasaus
- 1 tl gemalen witte peper
Instructies
- Maak de marinade door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
- Snijd het vlees in reepjes van ca. 3 cm en schenk hier de marinade over. Zet dit afgedekt in de koelkast en laat dit minimaal 4 uur tot een nacht marineren.
- Spies het vlees in de lengterichting aan het stokje.
- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
- Leg spiesjes op de barbecue en gril ze rondom in 8-10 minuten gaar. Smeer ze regelmatig in met kokosroom.
- Leg ze op een serveerplank en garneer met limoenpartjes en grof gehakte koriander.