Turkse pides BBQ variant

Recept afdrukken
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Trefwoord bbq recept, bladerdeeg, pides, pizzasteen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Porties 6 stuks

Equipment

  • 1 blender
  • 1 pizzasteen

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 tomaat
  • 20 g platte peterselie
  • 1 witte ui
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • scheutje melk
  • 6-8 plakjes bladerdeeg
  • rucola ter garnering
  • 1 handjevol snoeptomaatjes ter garnering
  • kruiden
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 el sambal
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder gerookt

Instructies

  • Verwarm de pizzasteen 20 minuten voor in een warme barbecue (ca. 200°C).
  • Doe de tomaat, peterselie, ui, paprika en 2 teentjes knoflook in een blender.
  • Voeg dit groentemengsel toe aan het gehakt en doe daar de tomatenpuree, sambal, zout en paprikapoeder bij. Kneed dit goed door.
  • Leg het plakje bladerdeeg op je werkbank.
  • Verdeel een beetje gehakt in het midden van het bladerdeeg. Rol het randje aan beide lange kanten naar het gehakt toe en verbind dit met de andere uiteinden. Het gaat op een soort bootje lijken.
  • Klop het ei en voeg een scheutje melk toe. Bestrijk hiermee het bladerdeeg.
  • Leg de pides op de pizzasteen en bak in ca. 20 minuten gaar. Garneer met rucola en tomaatjes.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...