Turkse pides BBQ variant

Recept afdrukken
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Trefwoord bbq recept, bladerdeeg, pides, pizzasteen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 6 stuks

Equipment

  • 1 blender
  • 1 pizzasteen

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 tomaat
  • 20 g platte peterselie
  • 1 witte ui
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • scheutje melk
  • 6-8 plakjes bladerdeeg
  • rucola ter garnering
  • 1 handjevol snoeptomaatjes ter garnering
  • kruiden
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 el sambal
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder gerookt

Instructies

  • Verwarm de pizzasteen 20 minuten voor in een warme barbecue (ca. 200°C).
  • Doe de tomaat, peterselie, ui, paprika en 2 teentjes knoflook in een blender.
  • Voeg dit groentemengsel toe aan het gehakt en doe daar de tomatenpuree, sambal, zout en paprikapoeder bij. Kneed dit goed door.
  • Leg het plakje bladerdeeg op je werkbank.
  • Verdeel een beetje gehakt in het midden van het bladerdeeg. Rol het randje aan beide lange kanten naar het gehakt toe en verbind dit met de andere uiteinden. Het gaat op een soort bootje lijken.
  • Klop het ei en voeg een scheutje melk toe. Bestrijk hiermee het bladerdeeg.
  • Leg de pides op de pizzasteen en bak in ca. 20 minuten gaar. Garneer met rucola en tomaatjes.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...