
Turkse pides BBQ variant
Equipment
- 1 blender
- 1 pizzasteen
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 tomaat
- 20 g platte peterselie
- 1 witte ui
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 ei
- scheutje melk
- 6-8 plakjes bladerdeeg
- rucola ter garnering
- 1 handjevol snoeptomaatjes ter garnering
- kruiden
- 2 tl tomatenpuree
- 1 el sambal
- 1 tl zout
- 1 tl paprikapoeder gerookt
Instructies
- Verwarm de pizzasteen 20 minuten voor in een warme barbecue (ca. 200°C).
- Doe de tomaat, peterselie, ui, paprika en 2 teentjes knoflook in een blender.
- Voeg dit groentemengsel toe aan het gehakt en doe daar de tomatenpuree, sambal, zout en paprikapoeder bij. Kneed dit goed door.
- Leg het plakje bladerdeeg op je werkbank.
- Verdeel een beetje gehakt in het midden van het bladerdeeg. Rol het randje aan beide lange kanten naar het gehakt toe en verbind dit met de andere uiteinden. Het gaat op een soort bootje lijken.
- Klop het ei en voeg een scheutje melk toe. Bestrijk hiermee het bladerdeeg.
- Leg de pides op de pizzasteen en bak in ca. 20 minuten gaar. Garneer met rucola en tomaatjes.