
Uiengehaktbal
Equipment
- houten cocktailprikkers
- rookhout, naar keuze
Ingrediënten
- 500 g gemengd gehakt
- 2 el barbecuerub
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 3 el geraspte Parmezaanse kaas
- 3 uien
- 20 plakjes ontbijtspek
- je favoriete BBQ-saus
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 160°C en richt voor de indirecte methode.
- Meng in een kom het gehakt, ei, barbecuerub, paneermeel, Parmezaanse kaas, zout en peper. Zet apart.
- Snijd de boven- en onderkant van de ui er af. Snijd de ui doormidden en pel de schillen los. Gebruik de grotere buitenlagen. Neem een klein handje van het gehakt. Maak er een bolletje van en plak links en rechts er een uienschil op. Ga verder met de rest. Wij hebben er 4 van gemaakt, maar hoeveelheden kunnen variëren afhankelijk van de grote van de ui.
- Wikkel elke uienbal met 2-3 plakjes spek en zet eventueel vast met cocktailprikkers. Gaar de ballen ca. 40 minuten indirect op de barbecue. Voeg eventueel wat rookhout toe. Vergeet niet om af en toe de ballen in te smeren met barbecuesaus.