Uiengehaktbal

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • houten cocktailprikkers
  • rookhout, naar keuze

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 2 el barbecuerub
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 uien
  • 20 plakjes ontbijtspek
  • je favoriete BBQ-saus
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 160°C en richt voor de indirecte methode.
  • Meng in een kom het gehakt, ei, barbecuerub, paneermeel, Parmezaanse kaas, zout en peper. Zet apart.
  • Snijd de boven- en onderkant van de ui er af. Snijd de ui doormidden en pel de schillen los. Gebruik de grotere buitenlagen. Neem een klein handje van het gehakt. Maak er een bolletje van en plak links en rechts er een uienschil op. Ga verder met de rest. Wij hebben er 4 van gemaakt, maar hoeveelheden kunnen variëren afhankelijk van de grote van de ui.
  • Wikkel elke uienbal met 2-3 plakjes spek en zet eventueel vast met cocktailprikkers. Gaar de ballen ca. 40 minuten indirect op de barbecue. Voeg eventueel wat rookhout toe. Vergeet niet om af en toe de ballen in te smeren met barbecuesaus.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...