Varkensgebraad met popcornkorst in bierbouillon

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, BBQ Style, gasbarbecue, popcorn, varkensvlees
Bereidingstijd 1 uur 15 min
Porties 8 personen

Equipment

  • keramische schaal
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 1 gepekeld varkensgebraad met zwoerd (1,5-1,8 kg)
  • 1 el mosterd

bouillon

  • 4 uien
  • 15 g verse Provençaalse kruiden
  • 250 ml kalfsfond
  • 600 ml bier

tuinkruiden-knoflookpasta

  • 4 teentjes knoflook
  • 1-2 sjalotten
  • 30 g gemengde verse kruiden (peterselie, dragon, tuinkers)
  • schil en sap van 1 citroen
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 tl zwarte peper

Instructies

  • Maak de barbecue klaar voor indirecte hoge hitte (220-240°C).
  • Snijd het zwoerd van het vlees, met een scherp mes, kruislings in, maar snijd niet in het vlees
  • Schil voor de bouillon de uien en snijd ze in vieren. Spoel de kruiden af, schud ze droog. Doe de uien en kruiden in de schaal en leg het varkensgebraad er midden bovenop.
  • Plaats de schaal boven indirecte hitte, voeg de kalfsfond en 300 ml bier toe en laat het gebraad met gesloten deksel 25 minuten garen. Voeg dan de rest van het bier toe en gril alles met gesloten deksel in 20-25 minuten tot het vlees een kerntemperatuur van 65-68°C heeft bereikt.
  • Bereid ondertussen de tuinkruiden-knoflookpasta. Verwerk alle ingrediënten voor de pasta in de keukenmachine tot een fijne kruidenpasta.
  • Neem de schaal van de barbecue, haal het gebraad uit de bouillon en laat 8-10 minuten rusten.
  • Bestrijk het gebraad met 1 eetlepel mosterd en verdeel de tuinkruiden-knoflookpasta erover; druk goed aan. Trancheer het vlees en serveer direct.

Notities

Dit recept komt uit het boek Weber's Gas BBQ Bijbel van Manuel Weyer.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...