Varkensgebraad met popcornkorst in bierbouillon

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, BBQ Style, gasbarbecue, popcorn, varkensvlees
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Porties 8 personen

Equipment

  • keramische schaal
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 1 gepekeld varkensgebraad met zwoerd (1,5-1,8 kg)
  • 1 el mosterd

bouillon

  • 4 uien
  • 15 g verse Provençaalse kruiden
  • 250 ml kalfsfond
  • 600 ml bier

tuinkruiden-knoflookpasta

  • 4 teentjes knoflook
  • 1-2 sjalotten
  • 30 g gemengde verse kruiden (peterselie, dragon, tuinkers)
  • schil en sap van 1 citroen
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 tl zwarte peper

Instructies

  • Maak de barbecue klaar voor indirecte hoge hitte (220-240°C).
  • Snijd het zwoerd van het vlees, met een scherp mes, kruislings in, maar snijd niet in het vlees
  • Schil voor de bouillon de uien en snijd ze in vieren. Spoel de kruiden af, schud ze droog. Doe de uien en kruiden in de schaal en leg het varkensgebraad er midden bovenop.
  • Plaats de schaal boven indirecte hitte, voeg de kalfsfond en 300 ml bier toe en laat het gebraad met gesloten deksel 25 minuten garen. Voeg dan de rest van het bier toe en gril alles met gesloten deksel in 20-25 minuten tot het vlees een kerntemperatuur van 65-68°C heeft bereikt.
  • Bereid ondertussen de tuinkruiden-knoflookpasta. Verwerk alle ingrediënten voor de pasta in de keukenmachine tot een fijne kruidenpasta.
  • Neem de schaal van de barbecue, haal het gebraad uit de bouillon en laat 8-10 minuten rusten.
  • Bestrijk het gebraad met 1 eetlepel mosterd en verdeel de tuinkruiden-knoflookpasta erover; druk goed aan. Trancheer het vlees en serveer direct.

Notities

Dit recept komt uit het boek Weber's Gas BBQ Bijbel van Manuel Weyer.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...