
Varkensgebraad met popcornkorst in bierbouillon
Equipment
- keramische schaal
- kernthermometer
Ingrediënten
- 1 gepekeld varkensgebraad met zwoerd (1,5-1,8 kg)
- 1 el mosterd
bouillon
- 4 uien
- 15 g verse Provençaalse kruiden
- 250 ml kalfsfond
- 600 ml bier
tuinkruiden-knoflookpasta
- 4 teentjes knoflook
- 1-2 sjalotten
- 30 g gemengde verse kruiden (peterselie, dragon, tuinkers)
- schil en sap van 1 citroen
- 1 tl grof zeezout
- 1 tl zwarte peper
Instructies
- Maak de barbecue klaar voor indirecte hoge hitte (220-240°C).
- Snijd het zwoerd van het vlees, met een scherp mes, kruislings in, maar snijd niet in het vlees
- Schil voor de bouillon de uien en snijd ze in vieren. Spoel de kruiden af, schud ze droog. Doe de uien en kruiden in de schaal en leg het varkensgebraad er midden bovenop.
- Plaats de schaal boven indirecte hitte, voeg de kalfsfond en 300 ml bier toe en laat het gebraad met gesloten deksel 25 minuten garen. Voeg dan de rest van het bier toe en gril alles met gesloten deksel in 20-25 minuten tot het vlees een kerntemperatuur van 65-68°C heeft bereikt.
- Bereid ondertussen de tuinkruiden-knoflookpasta. Verwerk alle ingrediënten voor de pasta in de keukenmachine tot een fijne kruidenpasta.
- Neem de schaal van de barbecue, haal het gebraad uit de bouillon en laat 8-10 minuten rusten.
- Bestrijk het gebraad met 1 eetlepel mosterd en verdeel de tuinkruiden-knoflookpasta erover; druk goed aan. Trancheer het vlees en serveer direct.