Varkensgebraad met popcornkorst in bierbouillon

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, BBQ Style, gasbarbecue, popcorn, varkensvlees
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Porties 8 personen

Equipment

  • keramische schaal
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 1 gepekeld varkensgebraad met zwoerd (1,5-1,8 kg)
  • 1 el mosterd

bouillon

  • 4 uien
  • 15 g verse Provençaalse kruiden
  • 250 ml kalfsfond
  • 600 ml bier

tuinkruiden-knoflookpasta

  • 4 teentjes knoflook
  • 1-2 sjalotten
  • 30 g gemengde verse kruiden (peterselie, dragon, tuinkers)
  • schil en sap van 1 citroen
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 tl zwarte peper

Instructies

  • Maak de barbecue klaar voor indirecte hoge hitte (220-240°C).
  • Snijd het zwoerd van het vlees, met een scherp mes, kruislings in, maar snijd niet in het vlees
  • Schil voor de bouillon de uien en snijd ze in vieren. Spoel de kruiden af, schud ze droog. Doe de uien en kruiden in de schaal en leg het varkensgebraad er midden bovenop.
  • Plaats de schaal boven indirecte hitte, voeg de kalfsfond en 300 ml bier toe en laat het gebraad met gesloten deksel 25 minuten garen. Voeg dan de rest van het bier toe en gril alles met gesloten deksel in 20-25 minuten tot het vlees een kerntemperatuur van 65-68°C heeft bereikt.
  • Bereid ondertussen de tuinkruiden-knoflookpasta. Verwerk alle ingrediënten voor de pasta in de keukenmachine tot een fijne kruidenpasta.
  • Neem de schaal van de barbecue, haal het gebraad uit de bouillon en laat 8-10 minuten rusten.
  • Bestrijk het gebraad met 1 eetlepel mosterd en verdeel de tuinkruiden-knoflookpasta erover; druk goed aan. Trancheer het vlees en serveer direct.

Notities

Dit recept komt uit het boek Weber's Gas BBQ Bijbel van Manuel Weyer.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...