Varkenskarbonades met perzikensalsa

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 varkenskarbonades ongeveer 2 cm dik
  • barbecuerub naar keuze
  • Brassica koolzaadolie
  • 5 perziken
  • 1 rode ui
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper

voor de wokrijst

  • 200 g gekookte rijst
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Verwarm de grill met barbecuerooster voor op middelhoog vuur. Snijd de perziken in kwarten. Bestrijk de perziken met olie en gril ze rondom bruin. Pas op dat ze niet te zacht worden. Als ze mooi bruin zijn haal ze van de grill en laat de perziken afkoelen.
  • Snijd de rode ui fijn. Wanneer de perziken zijn afgekoeld snijd ze in blokjes en mix met de rode ui. Breng op smaak met peper, zout en een beetje limoensap.
  • Bestrijk nu de varkenskarbonades met de olie en breng op smaak met je favoriete barbecuerub. Gril nu de varkenskarbonades 6 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 65°C. Haal de varkenskarbonades van de barbecue een laat ze 5 minuten rusten.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes, verwijder de zaadlijst uit de chilipeper en snijd ook in ringetjes. Pers de knoflook fijn. Zet de wok op de grill en doe er een beetje olie in. Wok eerst de knoflook met de lente-uitjes en de rode peper. Voeg daarna de rijst toe. Roerbak alles door totdat de rijst goed warm is. Serveer de varkenskarbonades met de perzikensalsa en de gewokte rijst.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...