Varkenskarbonades met perzikensalsa

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 varkenskarbonades ongeveer 2 cm dik
  • barbecuerub naar keuze
  • Brassica koolzaadolie
  • 5 perziken
  • 1 rode ui
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper

voor de wokrijst

  • 200 g gekookte rijst
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Verwarm de grill met barbecuerooster voor op middelhoog vuur. Snijd de perziken in kwarten. Bestrijk de perziken met olie en gril ze rondom bruin. Pas op dat ze niet te zacht worden. Als ze mooi bruin zijn haal ze van de grill en laat de perziken afkoelen.
  • Snijd de rode ui fijn. Wanneer de perziken zijn afgekoeld snijd ze in blokjes en mix met de rode ui. Breng op smaak met peper, zout en een beetje limoensap.
  • Bestrijk nu de varkenskarbonades met de olie en breng op smaak met je favoriete barbecuerub. Gril nu de varkenskarbonades 6 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 65°C. Haal de varkenskarbonades van de barbecue een laat ze 5 minuten rusten.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes, verwijder de zaadlijst uit de chilipeper en snijd ook in ringetjes. Pers de knoflook fijn. Zet de wok op de grill en doe er een beetje olie in. Wok eerst de knoflook met de lente-uitjes en de rode peper. Voeg daarna de rijst toe. Roerbak alles door totdat de rijst goed warm is. Serveer de varkenskarbonades met de perzikensalsa en de gewokte rijst.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...