
Varkenskarbonades met perzikensalsa
Ingrediënten
- 4 varkenskarbonades ongeveer 2 cm dik
- barbecuerub naar keuze
- Brassica koolzaadolie
- 5 perziken
- 1 rode ui
- sap van 1 limoen
- zout en peper
voor de wokrijst
- 200 g gekookte rijst
- 2 lente-uitjes
- 1 rode chilipeper
- 1 teentje knoflook
Instructies
- Verwarm de grill met barbecuerooster voor op middelhoog vuur. Snijd de perziken in kwarten. Bestrijk de perziken met olie en gril ze rondom bruin. Pas op dat ze niet te zacht worden. Als ze mooi bruin zijn haal ze van de grill en laat de perziken afkoelen.
- Snijd de rode ui fijn. Wanneer de perziken zijn afgekoeld snijd ze in blokjes en mix met de rode ui. Breng op smaak met peper, zout en een beetje limoensap.
- Bestrijk nu de varkenskarbonades met de olie en breng op smaak met je favoriete barbecuerub. Gril nu de varkenskarbonades 6 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 65°C. Haal de varkenskarbonades van de barbecue een laat ze 5 minuten rusten.
- Snijd de lente-ui in ringetjes, verwijder de zaadlijst uit de chilipeper en snijd ook in ringetjes. Pers de knoflook fijn. Zet de wok op de grill en doe er een beetje olie in. Wok eerst de knoflook met de lente-uitjes en de rode peper. Voeg daarna de rijst toe. Roerbak alles door totdat de rijst goed warm is. Serveer de varkenskarbonades met de perzikensalsa en de gewokte rijst.