Varkenskarbonades met perzikensalsa

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 varkenskarbonades ongeveer 2 cm dik
  • barbecuerub naar keuze
  • Brassica koolzaadolie
  • 5 perziken
  • 1 rode ui
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper

voor de wokrijst

  • 200 g gekookte rijst
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Verwarm de grill met barbecuerooster voor op middelhoog vuur. Snijd de perziken in kwarten. Bestrijk de perziken met olie en gril ze rondom bruin. Pas op dat ze niet te zacht worden. Als ze mooi bruin zijn haal ze van de grill en laat de perziken afkoelen.
  • Snijd de rode ui fijn. Wanneer de perziken zijn afgekoeld snijd ze in blokjes en mix met de rode ui. Breng op smaak met peper, zout en een beetje limoensap.
  • Bestrijk nu de varkenskarbonades met de olie en breng op smaak met je favoriete barbecuerub. Gril nu de varkenskarbonades 6 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 65°C. Haal de varkenskarbonades van de barbecue een laat ze 5 minuten rusten.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes, verwijder de zaadlijst uit de chilipeper en snijd ook in ringetjes. Pers de knoflook fijn. Zet de wok op de grill en doe er een beetje olie in. Wok eerst de knoflook met de lente-uitjes en de rode peper. Voeg daarna de rijst toe. Roerbak alles door totdat de rijst goed warm is. Serveer de varkenskarbonades met de perzikensalsa en de gewokte rijst.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...