
Varkensrack met gegrilde appeltjes
Equipment
- marinadekwast
- kernthermometer
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 1 varkensrack 2.300 g
- olijfolie
- 5 Granny Smith appels
- 80 ml ahornsiroop
- 2 tl Mosterd
- 4 takjes verse tijm
marinade
- 250 ml olijfolie
- 20 g platte peterselie
- 20 g basilicum
- 1 teentje knoflook
- zout
Instructies
- Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot 160°C.
- Maak een marinade van de olie en fijngehakte peterselie, basilicum en knoflook en zout.
- Snijd de vetlaag van de varkensrack kruislings in. Smeer de rack in met de marinade.
- Leg het vlees op het indirecte gedeelte. Smeer steeds royaal in met de marinade. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 60°C bereikt.
- Snijd de appels in partjes. Meng de mosterd met ahornsiroop, tijmblaadjes, zout en peper. Voeg de appels toe en meng het geheel goed. Leg de appelpartjes bij de rack en rooster ze mooi zacht.
- Haal het vlees van de barbecue en laat 5 minuten, losjes onder aluminiumfolie, rusten.
- Snijd de varkensrack in plakken en serveer met de gegrilde appeltjes.