Varkensrack met gegrilde appeltjes

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord ahorn, barbecue, buiten koken, varkensrack, varkensvlees
Bereidingstijd 2 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • marinadekwast
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 varkensrack 2.300 g
  • olijfolie
  • 5 Granny Smith appels
  • 80 ml ahornsiroop
  • 2 tl Mosterd
  • 4 takjes verse tijm

marinade

  • 250 ml olijfolie
  • 20 g platte peterselie
  • 20 g basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • zout

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot 160°C.
  • Maak een marinade van de olie en fijngehakte peterselie, basilicum en knoflook en zout.
  • Snijd de vetlaag van de varkensrack kruislings in. Smeer de rack in met de marinade.
  • Leg het vlees op het indirecte gedeelte. Smeer steeds royaal in met de marinade. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 60°C bereikt.
  • Snijd de appels in partjes. Meng de mosterd met ahornsiroop, tijmblaadjes, zout en peper. Voeg de appels toe en meng het geheel goed. Leg de appelpartjes bij de rack en rooster ze mooi zacht.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat 5 minuten, losjes onder aluminiumfolie, rusten.
  • Snijd de varkensrack in plakken en serveer met de gegrilde appeltjes.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...