Varkensrack met gegrilde appeltjes

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord ahorn, barbecue, buiten koken, varkensrack, varkensvlees
Bereidingstijd 2 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • marinadekwast
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 varkensrack 2.300 g
  • olijfolie
  • 5 Granny Smith appels
  • 80 ml ahornsiroop
  • 2 tl Mosterd
  • 4 takjes verse tijm

marinade

  • 250 ml olijfolie
  • 20 g platte peterselie
  • 20 g basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • zout

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot 160°C.
  • Maak een marinade van de olie en fijngehakte peterselie, basilicum en knoflook en zout.
  • Snijd de vetlaag van de varkensrack kruislings in. Smeer de rack in met de marinade.
  • Leg het vlees op het indirecte gedeelte. Smeer steeds royaal in met de marinade. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 60°C bereikt.
  • Snijd de appels in partjes. Meng de mosterd met ahornsiroop, tijmblaadjes, zout en peper. Voeg de appels toe en meng het geheel goed. Leg de appelpartjes bij de rack en rooster ze mooi zacht.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat 5 minuten, losjes onder aluminiumfolie, rusten.
  • Snijd de varkensrack in plakken en serveer met de gegrilde appeltjes.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...