
Waanzinnige worst van de kersen rookplank
Equipment
- 1x cherry rookplank
- 2 lange satéprikkers
Ingrediënten
- 1 stuks opgerolde varkensworst van ca. 400 gram biologische
- 1 stuks rijpe perzik
- paar takjes jonge rozemarijn
- scheutje olijfolie
- versgemalen zwarte peper
- Fleur de Sel of grof gemalen zeezout
Instructies
- Leg de kersen rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
- Rol de worst op en steek 2 satéprikkers in een kruisvorm door de worst om hem bij elkaar te houden. Knip of breek eventueel uitstekende stukken satéprikker af, anders kunnen ze vlam vatten tijdens de bereiding.
- Wrijf de worst licht in met olijfolie en stop in de rondingen van de worst de takjes rozemarijn. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper naar smaak.
- Was de perzik en snij hem doormidden. Verwijder de pit en snij de helften in kwarten.
- Prepareer de BBQ voor directe bereiding met een koepeltemperatuur van ca. 180°C.
- Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor. Leg de worst en de perzik op de voorgegrilde zijde van de plank en leg op het rooster in de BBQ. Sluit het deksel van de BBQ, Controleer halverwege.
- Bij een kerntemperatuur van 70°C is de worst klaar. Neem van de BBQ en serveer direct van de plank.
Notities
- Op dit moment loopt er een mooie abonnementenactie met Rookplankje. Wordt abonnee op Fire&Food en ontvang als welkomstcadeau een set van zes rookplankjes -> Klik hier voor deze actie.