Waanzinnige worst van de kersen rookplank

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord worst
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Passieve Tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • 1x cherry rookplank
  • 2 lange satéprikkers

Ingrediënten

  • 1 stuks opgerolde varkensworst van ca. 400 gram biologische
  • 1 stuks rijpe perzik
  • paar takjes jonge rozemarijn
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • Fleur de Sel of grof gemalen zeezout

Instructies

  • Leg de kersen rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
  • Rol de worst op en steek 2 satéprikkers in een kruisvorm door de worst om hem bij elkaar te houden. Knip of breek eventueel uitstekende stukken satéprikker af, anders kunnen ze vlam vatten tijdens de bereiding.
  • Wrijf de worst licht in met olijfolie en stop in de rondingen van de worst de takjes rozemarijn. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper naar smaak.
  • Was de perzik en snij hem doormidden. Verwijder de pit en snij de helften in kwarten.
  • Prepareer de BBQ voor directe bereiding met een koepeltemperatuur van ca. 180°C.
  • Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor. Leg de worst en de perzik op de voorgegrilde zijde van de plank en leg op het rooster in de BBQ. Sluit het deksel van de BBQ, Controleer halverwege.
  • Bij een kerntemperatuur van 70°C is de worst klaar. Neem van de BBQ en serveer direct van de plank.

Notities

Tip
  • Op dit moment loopt er een mooie abonnementenactie met Rookplankje. Wordt abonnee op Fire&Food en ontvang als welkomstcadeau een set van zes rookplankjes -> Klik hier voor deze actie.
Dit recept is i.s.m. Rookplankje.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...