Waanzinnige worst van de kersen rookplank

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord worst
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Passieve Tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • 1x cherry rookplank
  • 2 lange satéprikkers

Ingrediënten

  • 1 stuks opgerolde varkensworst van ca. 400 gram biologische
  • 1 stuks rijpe perzik
  • paar takjes jonge rozemarijn
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • Fleur de Sel of grof gemalen zeezout

Instructies

  • Leg de kersen rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
  • Rol de worst op en steek 2 satéprikkers in een kruisvorm door de worst om hem bij elkaar te houden. Knip of breek eventueel uitstekende stukken satéprikker af, anders kunnen ze vlam vatten tijdens de bereiding.
  • Wrijf de worst licht in met olijfolie en stop in de rondingen van de worst de takjes rozemarijn. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper naar smaak.
  • Was de perzik en snij hem doormidden. Verwijder de pit en snij de helften in kwarten.
  • Prepareer de BBQ voor directe bereiding met een koepeltemperatuur van ca. 180°C.
  • Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor. Leg de worst en de perzik op de voorgegrilde zijde van de plank en leg op het rooster in de BBQ. Sluit het deksel van de BBQ, Controleer halverwege.
  • Bij een kerntemperatuur van 70°C is de worst klaar. Neem van de BBQ en serveer direct van de plank.

Notities

Tip
  • Op dit moment loopt er een mooie abonnementenactie met Rookplankje. Wordt abonnee op Fire&Food en ontvang als welkomstcadeau een set van zes rookplankjes -> Klik hier voor deze actie.
Dit recept is i.s.m. Rookplankje.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...