
Whisky diamanthaas
Equipment
- gietijzeren koekenpan
- kerntemperatuurmeter
Ingrediënten
- 3-4 diamanthaasjes afhankelijk van het gewicht
- 1 bosje lente-ui in ringen gesneden
- 2-4 el bourbon whisky
- 4-5 el honing
- 4-5 el sojasaus
- 2 el neutrale olie
- zout en peper
Instructies
- De diamanthaas is een zeer smaakvol stuk rundvlees afkomstig tussen de schouders van het rund, en wordt in de volksmond ook wel jodenhaas genoemd.
- Roer voor de marinade de honing, lente-ui, whisky, olie en sojasaus door elkaar en verhit in een gietijzeren koekenpan. Laat de marinade afkoelen.
- Leg het vlees in een ondiepe schaal en giet de marinade over de diamanthaasjes. Dek af en laat dit minimaal 4-5 uur tot een nacht marineren in de koelkast. Haal het vlees 1 uur voordat je gaat grillen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
- Laat je barbecue warm worden tot je kolen een grijze gloed hebben. Leg het vlees op je rooster, direct boven de briketten. Gril het 5 minuten aan iedere kant. De diamanthaas is klaar als het een kerntemperatuur heeft bereikt van 50-52°C.
- Haal de diamanthaas van de barbecue en laat de diamanthaas nu 5 minuten rusten. Strooi voor het serveren nog wat versgemalen zout en peper overheen. Snijd het in mooie dunne plakken en serveer.