Wilde surf en turf

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • Brassica Botersmaak koolzaadolie
  • 6 middelgrote garnalen
  • 1 tl knoflook fijngehakt
  • 2 el boter
  • 1 el witte wijn
  • 1 tl citroensap
  • 1 el peterselie fijngehakt
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Haal de bizon rib-eye minstens 30 minuten voor het grillen uit de koelkast. Wrijf de bizon rib-eye in met 1 eetlepel olie en kruid vervolgens royaal met zout en peper. Gril de rib-eye aan beide kanten ca. 3 minuten tot een kerntemperatuur van 50°C is bereikt. Gebruik hiervoor een kernthermometer. Haal het vlees van de barbecue en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Tijd om de garnalen te bereiden. Kruid de garnalen met peper en zout. Gril dan de garnalen tot ze gaar zijn. Zet een gietijzeren pannetje op de barbecue en laat deze warm worden. Doe wat olie in het pannetje, voeg de wijn en het citroensap toe. Kook tot de alcohol verdampt is. Roer de peterselie erdoor, haal van het vuur. Leg in het midden van je bord het vlees en leg daarop de garnalen. Lepel de garnalensaus over het gerecht en eet smakelijk.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...