Wilde surf en turf

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • Brassica Botersmaak koolzaadolie
  • 6 middelgrote garnalen
  • 1 tl knoflook fijngehakt
  • 2 el boter
  • 1 el witte wijn
  • 1 tl citroensap
  • 1 el peterselie fijngehakt
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Haal de bizon rib-eye minstens 30 minuten voor het grillen uit de koelkast. Wrijf de bizon rib-eye in met 1 eetlepel olie en kruid vervolgens royaal met zout en peper. Gril de rib-eye aan beide kanten ca. 3 minuten tot een kerntemperatuur van 50°C is bereikt. Gebruik hiervoor een kernthermometer. Haal het vlees van de barbecue en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Tijd om de garnalen te bereiden. Kruid de garnalen met peper en zout. Gril dan de garnalen tot ze gaar zijn. Zet een gietijzeren pannetje op de barbecue en laat deze warm worden. Doe wat olie in het pannetje, voeg de wijn en het citroensap toe. Kook tot de alcohol verdampt is. Roer de peterselie erdoor, haal van het vuur. Leg in het midden van je bord het vlees en leg daarop de garnalen. Lepel de garnalensaus over het gerecht en eet smakelijk.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...