
Wilde surf en turf
Ingrediënten
- Brassica Botersmaak koolzaadolie
- 6 middelgrote garnalen
- 1 tl knoflook fijngehakt
- 2 el boter
- 1 el witte wijn
- 1 tl citroensap
- 1 el peterselie fijngehakt
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
- Haal de bizon rib-eye minstens 30 minuten voor het grillen uit de koelkast. Wrijf de bizon rib-eye in met 1 eetlepel olie en kruid vervolgens royaal met zout en peper. Gril de rib-eye aan beide kanten ca. 3 minuten tot een kerntemperatuur van 50°C is bereikt. Gebruik hiervoor een kernthermometer. Haal het vlees van de barbecue en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Tijd om de garnalen te bereiden. Kruid de garnalen met peper en zout. Gril dan de garnalen tot ze gaar zijn. Zet een gietijzeren pannetje op de barbecue en laat deze warm worden. Doe wat olie in het pannetje, voeg de wijn en het citroensap toe. Kook tot de alcohol verdampt is. Roer de peterselie erdoor, haal van het vuur. Leg in het midden van je bord het vlees en leg daarop de garnalen. Lepel de garnalensaus over het gerecht en eet smakelijk.