Wilde surf en turf

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • Brassica Botersmaak koolzaadolie
  • 6 middelgrote garnalen
  • 1 tl knoflook fijngehakt
  • 2 el boter
  • 1 el witte wijn
  • 1 tl citroensap
  • 1 el peterselie fijngehakt
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Haal de bizon rib-eye minstens 30 minuten voor het grillen uit de koelkast. Wrijf de bizon rib-eye in met 1 eetlepel olie en kruid vervolgens royaal met zout en peper. Gril de rib-eye aan beide kanten ca. 3 minuten tot een kerntemperatuur van 50°C is bereikt. Gebruik hiervoor een kernthermometer. Haal het vlees van de barbecue en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Tijd om de garnalen te bereiden. Kruid de garnalen met peper en zout. Gril dan de garnalen tot ze gaar zijn. Zet een gietijzeren pannetje op de barbecue en laat deze warm worden. Doe wat olie in het pannetje, voeg de wijn en het citroensap toe. Kook tot de alcohol verdampt is. Roer de peterselie erdoor, haal van het vuur. Leg in het midden van je bord het vlees en leg daarop de garnalen. Lepel de garnalensaus over het gerecht en eet smakelijk.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...