Wildzwijnsteaks met gewokte groenten

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecuerub, wild, wildzwijn
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 20 min
Porties 4 personen

Equipment

  • vijzel
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 4 stuks wildzwijnsteaks ca. 200 per stuk
  • olie
  • 1 handjevol gehakte walnoten

kruidenrub voor wild (of gebruik een kant-en-klare rub)

  • 1 tl espressobonen
  • 1 tl jeneverbessen
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl anijs
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 el hazelnoten
  • 1 el grof zeezout

wokgerecht

  • olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 handjesvol spruitjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1/2 pakje voorgegaarde rode bieten
  • scheutje honing
  • zout en peper

Instructies

  • Maak je zelf je rub, vijzel dan de espressobonen met de diverse kruiden en noten. Smeer de steaks in met een beetje olie en bestrooi met de rub.
  • Snipper de ui en knoflook, maak de spruitjes schoon, snijd de kastanjechampignons in plakjes en de bietjes in blokjes.
  • Richt de barbecue voor de indirecte methode en verwarm tot 220°C. Zet de wok op het directe gedeelte.
  • Verwarm de olie in de wok en doe de uitjes en knoflook in de wok. Zet dit even kort aan en voeg de spruitjes en champignons toe. Bak dit eventjes door en zorg dat de champignons mooi bruin worden.
  • Voeg nu de 500 ml wildbouillon toe en laat het inkoken. Als het bijna ingekookt is voeg je de bietjes en de honing toe en warm je het geheel even kort door.
  • Gril vervolgens de steaks 3-4 minuten per kant op het directe gedeelte. Haal de steaks van de directe gedeelte en laat ze indirect garen tot een kern van 52°C.
  • Serveer de wildzwijnsteaks met de gewokte groenten en garneer met de gehakte walnoten.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...