Wildzwijnsteaks met gewokte groenten

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecuerub, wild, wildzwijn
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • vijzel
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 4 stuks wildzwijnsteaks ca. 200 per stuk
  • olie
  • 1 handjevol gehakte walnoten

kruidenrub voor wild (of gebruik een kant-en-klare rub)

  • 1 tl espressobonen
  • 1 tl jeneverbessen
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl anijs
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 el hazelnoten
  • 1 el grof zeezout

wokgerecht

  • olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 handjesvol spruitjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1/2 pakje voorgegaarde rode bieten
  • scheutje honing
  • zout en peper

Instructies

  • Maak je zelf je rub, vijzel dan de espressobonen met de diverse kruiden en noten. Smeer de steaks in met een beetje olie en bestrooi met de rub.
  • Snipper de ui en knoflook, maak de spruitjes schoon, snijd de kastanjechampignons in plakjes en de bietjes in blokjes.
  • Richt de barbecue voor de indirecte methode en verwarm tot 220°C. Zet de wok op het directe gedeelte.
  • Verwarm de olie in de wok en doe de uitjes en knoflook in de wok. Zet dit even kort aan en voeg de spruitjes en champignons toe. Bak dit eventjes door en zorg dat de champignons mooi bruin worden.
  • Voeg nu de 500 ml wildbouillon toe en laat het inkoken. Als het bijna ingekookt is voeg je de bietjes en de honing toe en warm je het geheel even kort door.
  • Gril vervolgens de steaks 3-4 minuten per kant op het directe gedeelte. Haal de steaks van de directe gedeelte en laat ze indirect garen tot een kern van 52°C.
  • Serveer de wildzwijnsteaks met de gewokte groenten en garneer met de gehakte walnoten.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...