Wildzwijnstoof met Guinness

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, bier, buiten koken, Dutch Oven, ontbijtspek, stoofpot, wildzwijn
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • Gietijzeren pan (Dutch Oven)

Ingrediënten

  • 500 g wildzwijnspoulet
  • 2 el bloem
  • 1 el olie
  • 2 el boter
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g spekblokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 el jeneverbessen
  • 100 g gedroogde pruimen
  • 3 takjes tijm
  • 1-2 flesjes Guiness
  • 1-2 blokjes pure chocolade
  • zout en peper

Instructies

  • Schil de wortel en snijd hem in stukken. Snijd de ui in ringen en hak de knoflook fijn.
  • Gril eerst het vlees even kort aan op het barbecuerooster.
  • Doe het vlees in de Dutch Oven en strooi de bloem erbij. Meng dit en bak dit een paar minuten aan.
  • Voeg nu de uien en spekjes toe en bak dit even aan. Daarna mag de knoflook, wortel erbij. Bak dit weer eventjes een minuutje door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schenk nu het bier erbij, zorg dat het vlees net onder staat. Voeg nu de jeneverbessen, kruidnagels, tijm en laurierblaadjes toe.
  • Stoof het vlees gedurende 4 uur op matig vuur. Controleer tussentijds of er nog wat extra vocht (bier) bij moet.
  • Voeg op het laatst de fijngesneden gedroogde pruimen en de blokjes chocolade toe en laat dit nog 20 minuten door garen.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...