Wildzwijnstoof met Guinness

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, bier, buiten koken, Dutch Oven, ontbijtspek, stoofpot, wildzwijn
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 4 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • Gietijzeren pan (Dutch Oven)

Ingrediënten

  • 500 g wildzwijnspoulet
  • 2 el bloem
  • 1 el olie
  • 2 el boter
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g spekblokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 el jeneverbessen
  • 100 g gedroogde pruimen
  • 3 takjes tijm
  • 1-2 flesjes Guiness
  • 1-2 blokjes pure chocolade
  • zout en peper

Instructies

  • Schil de wortel en snijd hem in stukken. Snijd de ui in ringen en hak de knoflook fijn.
  • Gril eerst het vlees even kort aan op het barbecuerooster.
  • Doe het vlees in de Dutch Oven en strooi de bloem erbij. Meng dit en bak dit een paar minuten aan.
  • Voeg nu de uien en spekjes toe en bak dit even aan. Daarna mag de knoflook, wortel erbij. Bak dit weer eventjes een minuutje door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schenk nu het bier erbij, zorg dat het vlees net onder staat. Voeg nu de jeneverbessen, kruidnagels, tijm en laurierblaadjes toe.
  • Stoof het vlees gedurende 4 uur op matig vuur. Controleer tussentijds of er nog wat extra vocht (bier) bij moet.
  • Voeg op het laatst de fijngesneden gedroogde pruimen en de blokjes chocolade toe en laat dit nog 20 minuten door garen.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...