
Wildzwijnstoof met Guinness
Equipment
- Gietijzeren pan (Dutch Oven)
Ingrediënten
- 500 g wildzwijnspoulet
- 2 el bloem
- 1 el olie
- 2 el boter
- 1 wortel
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 100 g spekblokjes
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 1 el jeneverbessen
- 100 g gedroogde pruimen
- 3 takjes tijm
- 1-2 flesjes Guiness
- 1-2 blokjes pure chocolade
- zout en peper
Instructies
- Schil de wortel en snijd hem in stukken. Snijd de ui in ringen en hak de knoflook fijn.
- Gril eerst het vlees even kort aan op het barbecuerooster.
- Doe het vlees in de Dutch Oven en strooi de bloem erbij. Meng dit en bak dit een paar minuten aan.
- Voeg nu de uien en spekjes toe en bak dit even aan. Daarna mag de knoflook, wortel erbij. Bak dit weer eventjes een minuutje door. Breng op smaak met zout en peper.
- Schenk nu het bier erbij, zorg dat het vlees net onder staat. Voeg nu de jeneverbessen, kruidnagels, tijm en laurierblaadjes toe.
- Stoof het vlees gedurende 4 uur op matig vuur. Controleer tussentijds of er nog wat extra vocht (bier) bij moet.
- Voeg op het laatst de fijngesneden gedroogde pruimen en de blokjes chocolade toe en laat dit nog 20 minuten door garen.