Wildzwijnstoof met Guinness

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, bier, buiten koken, Dutch Oven, ontbijtspek, stoofpot, wildzwijn
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • Gietijzeren pan (Dutch Oven)

Ingrediënten

  • 500 g wildzwijnspoulet
  • 2 el bloem
  • 1 el olie
  • 2 el boter
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g spekblokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 el jeneverbessen
  • 100 g gedroogde pruimen
  • 3 takjes tijm
  • 1-2 flesjes Guiness
  • 1-2 blokjes pure chocolade
  • zout en peper

Instructies

  • Schil de wortel en snijd hem in stukken. Snijd de ui in ringen en hak de knoflook fijn.
  • Gril eerst het vlees even kort aan op het barbecuerooster.
  • Doe het vlees in de Dutch Oven en strooi de bloem erbij. Meng dit en bak dit een paar minuten aan.
  • Voeg nu de uien en spekjes toe en bak dit even aan. Daarna mag de knoflook, wortel erbij. Bak dit weer eventjes een minuutje door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schenk nu het bier erbij, zorg dat het vlees net onder staat. Voeg nu de jeneverbessen, kruidnagels, tijm en laurierblaadjes toe.
  • Stoof het vlees gedurende 4 uur op matig vuur. Controleer tussentijds of er nog wat extra vocht (bier) bij moet.
  • Voeg op het laatst de fijngesneden gedroogde pruimen en de blokjes chocolade toe en laat dit nog 20 minuten door garen.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...