Winterse flammkuchen

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • pizzasteen

Ingrediënten

  • Flammkuchen kant-en-klaar

Flammkuchen met vijgen en Parmaham

  • 2 in donkere vijgen plakjes
  • 50 ml crème fraîche
  • 2 el barbecuesaus
  • 1 in Danish blue blokjes
  • 5 plakjes Parmaham

Flammkuchen met rookworst

  • 1 in rookworstdunne plakjes gesneden
  • 50 ml crème fraîche
  • 2 el barbecuesaus
  • 1 handjevol zuurkool
  • 1 in appel dunne plakjes
  • 50 g spekblokjes

Flammkuchen met zalm en spinazie

  • 50 ml crème fraîche
  • 2 el barbecuesaus
  • een paar blokjes diepvries spinazie
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Instructies

  • Bestrijk als eerste de flammkuchen met de crème fraîche. Verdeel daarna de ingrediënten over de flammkuchen en bak in ca. 6 minuten gaar.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...