Winterse pizza

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, ontbijtspek, pizza, pizzadeeg, worst
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 1 pizza

Equipment

  • pizzasteen
  • pizzaschep

Ingrediënten

  • 1 pak kant-en-klaar pizzadeeg
  • bloem
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 2 el grove mosterd
  • 2 handjesvol zuurkool
  • 2 bbq-worstjes wij gebruiken de Homemade BBQ worst jalapeño & cheddar Texasstijl
  • ½ zakje gruyèrekaas
  • 5 plakjes ontbijtspek
  • 2 lente-uitjes
  • BBQ-saus naar keuze
  • zout en peper

Instructies

  • Leg de pizzasteen op het directe gedeelte van de barbecue en verwarm de barbecue voor tot 220°C.
  • Meng de crème fraîche met de grove mosterd. Snijd de worst horizontaal doormidden en snijd de bovenkant schuin in, zodat de worst opkrult tijdens de bereiding.
  • Bestrooi je werkblad met bloem, of werk gelijk vanaf de pizzaschep, en rol het pizzadeeg hierop uit.
  • Smeer in met het mosterdmengsel. Bedek met de zuurkool, zout en peper, 4 worstenhelftjes, het ontbijtspek en bedek met de geraspte gruyèrekaas.
  • Leg de pizza op de pizzasteen en sluit de deksel. Bak de pizza in ca. 10-15 minuten.
  • Haal van de barbecue en garneer met de fijngesneden lente-ui en bbq-saus.

Video

Notities

Deze video is gemaakt i.s.m. met Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...