
Winterse pizza
Equipment
- pizzasteen
- pizzaschep
Ingrediënten
- 1 pak kant-en-klaar pizzadeeg
- bloem
- 1 bekertje crème fraîche
- 2 el grove mosterd
- 2 handjesvol zuurkool
- 2 bbq-worstjes wij gebruiken de Homemade BBQ worst jalapeño & cheddar Texasstijl
- ½ zakje gruyèrekaas
- 5 plakjes ontbijtspek
- 2 lente-uitjes
- BBQ-saus naar keuze
- zout en peper
Instructies
- Leg de pizzasteen op het directe gedeelte van de barbecue en verwarm de barbecue voor tot 220°C.
- Meng de crème fraîche met de grove mosterd. Snijd de worst horizontaal doormidden en snijd de bovenkant schuin in, zodat de worst opkrult tijdens de bereiding.
- Bestrooi je werkblad met bloem, of werk gelijk vanaf de pizzaschep, en rol het pizzadeeg hierop uit.
- Smeer in met het mosterdmengsel. Bedek met de zuurkool, zout en peper, 4 worstenhelftjes, het ontbijtspek en bedek met de geraspte gruyèrekaas.
- Leg de pizza op de pizzasteen en sluit de deksel. Bak de pizza in ca. 10-15 minuten.
- Haal van de barbecue en garneer met de fijngesneden lente-ui en bbq-saus.