
Zalm met rub van cacao van de rookplank
Equipment
- rasp
- rookplank
- kernthermometer
Ingrediënten
- 1 zalmzijde
rub
- 4 el basterdsuiker
- 4 tl cacaopoeder
- 4 tl koriander
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 2 tl zout
- 1 tl cayennepeper
sinaasappelsalsa
- 2 sinaasappels
- 2 el azijn
- v tl tl zout
- 1 sjalotjes
- 2 el olijfolie
- 1 handjevol peterselie
Instructies
- Meng de ingrediënten voor de rub en wrijf hiermee de zalm in. Zet afgedekt in de koelkast voor 1-2 uur.
- Snipper het sjalotjes en doe in een kom met azijn en zout. Laat dit 5 minuten staan. Haal het zest van de sinaasappelen. Snijd partjes uit de sinaasappel en hak de peterselie fijn. Voeg dit allemaal, met de olijfolie, toe aan het sjalotmengsel en meng.
- Maak de barbecue klaar voor directe bereiding (200°C). Leg de rookplank op het directe gedeelte en wacht tot de plank gaat roken.
- Als de rookplank rookt leg je de zalm op de rookplank en sluit je de barbecue. Temper het vuur naar ca 120°C en gaar de zalm. Rook de zalm tot de vis een kerntemperatuur van 65°C heeft bereikt (ca. 20 minuten).
- Serveer de zalm met de sinaasappelsalsa.