Zoete aardappel gevuld met pulled chicken

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • gevogeltestomer

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • barbecuerub naar keuze
  • barbecuesaus naar keuze
  • 4 middelgrote zoete aardappelen
  • Brassica koolzaadolie Bak & Braad
  • 2 handjes verse boerenkool
  • ½ middelgrote gehakte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje verse koriander
  • zout en peper

Ranch dressing voor topping:

  • 120 ml mayonaise
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1/4 tl gedroogde dille optioneel
  • 1 tl vers citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Maak de Ranch dressing door alle ingrediënten in een kleine kom tot een mooie massa te mengen. Dek af en zet in de koelkast.
  • Verwarm je barbecue voor op 200°C en richt de barbecue in voor de indirecte methode. Schrob de zoete aardappelen en droog ze goed af. Wrijf de buitenkanten lichtjes in met koolzaadolie en bestrooi ze met zout. Prik met een vork gaatjes in de aardappelen om stoom er uit te laten tijdens het gaarproces. Zet ze even weg.
  • Bereid nu de kip voor. Bestrijk de kip met koolzaadolie en kruid de kip met een van je favoriete rubs. Zet de kip nu op een gevogeltestomer gevuld met water, bier of bouillon.
  • Zet de kip samen met de aardappelen op het indirecte gedeelte van de barbecue en gaar de kip tot een kerntemperatuur van 70°C en de aardappelen totdat ze zacht zijn in de kern.
  • Als de kip en aardappelen gaar zijn verwarm je een gietijzeren pan. Fruit in een beetje koolzaadolie een gesnipperde ui en voeg de fijngesneden knoflook toe. Voeg de gehakte boerenkool toe en breng op smaak met zout en peper. Als de boerenkool gaar is haal je de gietijzeren pan van de barbecue.
  • Snijd de aardappelen door het midden en hol ze uit een beetje uit. Pluk de kip. Breng de geplukte kip op smaak met barbecuesaus. Vul nu de aardappelen met een beetje geplukte kip, een laagje boerenkool en als laatste weer wat kip. Garneer met de Ranch dressing ranch en garneer met koriander.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...