Zoete aardappel gevuld met pulled chicken

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • gevogeltestomer

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • barbecuerub naar keuze
  • barbecuesaus naar keuze
  • 4 middelgrote zoete aardappelen
  • Brassica koolzaadolie Bak & Braad
  • 2 handjes verse boerenkool
  • ½ middelgrote gehakte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje verse koriander
  • zout en peper

Ranch dressing voor topping:

  • 120 ml mayonaise
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1/4 tl gedroogde dille optioneel
  • 1 tl vers citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Maak de Ranch dressing door alle ingrediënten in een kleine kom tot een mooie massa te mengen. Dek af en zet in de koelkast.
  • Verwarm je barbecue voor op 200°C en richt de barbecue in voor de indirecte methode. Schrob de zoete aardappelen en droog ze goed af. Wrijf de buitenkanten lichtjes in met koolzaadolie en bestrooi ze met zout. Prik met een vork gaatjes in de aardappelen om stoom er uit te laten tijdens het gaarproces. Zet ze even weg.
  • Bereid nu de kip voor. Bestrijk de kip met koolzaadolie en kruid de kip met een van je favoriete rubs. Zet de kip nu op een gevogeltestomer gevuld met water, bier of bouillon.
  • Zet de kip samen met de aardappelen op het indirecte gedeelte van de barbecue en gaar de kip tot een kerntemperatuur van 70°C en de aardappelen totdat ze zacht zijn in de kern.
  • Als de kip en aardappelen gaar zijn verwarm je een gietijzeren pan. Fruit in een beetje koolzaadolie een gesnipperde ui en voeg de fijngesneden knoflook toe. Voeg de gehakte boerenkool toe en breng op smaak met zout en peper. Als de boerenkool gaar is haal je de gietijzeren pan van de barbecue.
  • Snijd de aardappelen door het midden en hol ze uit een beetje uit. Pluk de kip. Breng de geplukte kip op smaak met barbecuesaus. Vul nu de aardappelen met een beetje geplukte kip, een laagje boerenkool en als laatste weer wat kip. Garneer met de Ranch dressing ranch en garneer met koriander.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...