Zoete aardappel gevuld met pulled chicken

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • gevogeltestomer

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • barbecuerub naar keuze
  • barbecuesaus naar keuze
  • 4 middelgrote zoete aardappelen
  • Brassica koolzaadolie Bak & Braad
  • 2 handjes verse boerenkool
  • ½ middelgrote gehakte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje verse koriander
  • zout en peper

Ranch dressing voor topping:

  • 120 ml mayonaise
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1/4 tl gedroogde dille optioneel
  • 1 tl vers citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Maak de Ranch dressing door alle ingrediënten in een kleine kom tot een mooie massa te mengen. Dek af en zet in de koelkast.
  • Verwarm je barbecue voor op 200°C en richt de barbecue in voor de indirecte methode. Schrob de zoete aardappelen en droog ze goed af. Wrijf de buitenkanten lichtjes in met koolzaadolie en bestrooi ze met zout. Prik met een vork gaatjes in de aardappelen om stoom er uit te laten tijdens het gaarproces. Zet ze even weg.
  • Bereid nu de kip voor. Bestrijk de kip met koolzaadolie en kruid de kip met een van je favoriete rubs. Zet de kip nu op een gevogeltestomer gevuld met water, bier of bouillon.
  • Zet de kip samen met de aardappelen op het indirecte gedeelte van de barbecue en gaar de kip tot een kerntemperatuur van 70°C en de aardappelen totdat ze zacht zijn in de kern.
  • Als de kip en aardappelen gaar zijn verwarm je een gietijzeren pan. Fruit in een beetje koolzaadolie een gesnipperde ui en voeg de fijngesneden knoflook toe. Voeg de gehakte boerenkool toe en breng op smaak met zout en peper. Als de boerenkool gaar is haal je de gietijzeren pan van de barbecue.
  • Snijd de aardappelen door het midden en hol ze uit een beetje uit. Pluk de kip. Breng de geplukte kip op smaak met barbecuesaus. Vul nu de aardappelen met een beetje geplukte kip, een laagje boerenkool en als laatste weer wat kip. Garneer met de Ranch dressing ranch en garneer met koriander.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...