Tips & tricks

Hoezo het gewone leven?

Hoezo het gewone leven?

Nu de schoolvakanties ten einde lopen, begint het gewone leven weer. Maar wat is het gewone leven? Voor de meesten een mix van werken en thuis. Als je je werk leuk vindt, dan is dat helemaal geen straf. Zeker niet als je er in en om huis ook iets moois van maakt, met...

Lees meer
Nederlanders barbecuen vaker en luxer

Nederlanders barbecuen vaker en luxer

De meeste Nederlanders barbecuen nu meer dan een paar jaar geleden. Bijna de helft (46%) zegt ‘veel vaker’ te barbecuen, een vijfde (20,9%) steekt de barbecue ‘iets vaker’ aan dan voorheen. Een ruime meerderheid geeft tegenwoordig ook meer uit aan bbq-ingrediënten dan...

Lees meer
Barbecuen we beter en vaker?

Barbecuen we beter en vaker?

Er wordt steeds meer en steeds beter gebarbecued. Dat roepen we al tijden, maar is het ook echt zo? Hoogste tijd om het eens aan de barbecuers zelf te vragen. Dit voorjaar hebben we een enquête gehouden en daar hebben bijna 1.500 mensen aan meegedaan. We waren blij...

Lees meer
De grote Fire&Food bbq-enquête

De grote Fire&Food bbq-enquête

Wil je meedoen aan de grote barbecue-enquête? Het kost je hooguit 5 minuten en je maakt kans op mooie bbq-prijzen. Bijvoorbeeld op een handig bbq-pakket van Napoleon Grills, een bierpakket van Brouwerij De Molen of een set rookplankjes van Rookplankje.nl. Je deelname...

Lees meer
Waar rook is, is smaak

Waar rook is, is smaak

Als er één techniek past bij de winterse barbecue, dan is dat wel koud roken. Zalm, spek, ham en zelfs kaas en noten krijgen een heerlijke rooksmaak en zijn door het roken ook nog eens langer houdbaar. Oké, je moet er wel wat tijd voor nemen, maar dan heb je ook echt...

Lees meer
Verschroeiend lekker!

Verschroeiend lekker!

Grillen doet iets met je. Het geluid van een steak die op een heet rooster wordt gelegd, de geur van het vlees dat dichtschroeit, het gevoel als je het snijdt, de malsheid, de smaak! Wie van vlees houdt, heeft ongetwijfeld enkele van dit soort gedenkwaardige...

Lees meer
Puur grillen op een zoutsteen

Puur grillen op een zoutsteen

Je ziet ze steeds vaker. Die opvallende roze planken van Himalayazout. Erg mooi om te gebruiken als serveerplank. Maar nog veel mooier om te gebruiken op de barbecue. Een beetje zoals een pizzasteen, of een steengril, maar dan anders. De zoutsteen komt uit zoutvlaktes...

Lees meer
10 tips voor de perfecte hamburger

10 tips voor de perfecte hamburger

Over de ontstaansgeschiedenis van de hamburger kunnen we kort zijn. Gemalen vlees, afgeplat tot een schijf en vervolgens licht gebakken; dat werd in de Duitse stad Hamburg uitgevonden. Case closed dus? Niet helemaal. Voor de prehistorie van de hamburger wordt vaak...

Lees meer
Slagerstouw ontrafeld

Slagerstouw ontrafeld

Wat ducttape is voor de klusser, is slagerstouw voor de barbecuer. Met slagerstouw kun je allerlei klusjes fiksen. Je kunt je vlees opbinden, zodat het een mooie en gelijkmatige vorm krijgt en dus mooi gelijkmatig gaart. Wil je vlees of vis vullen, dan is het handig...

Lees meer
Hoe zout wil je het hebben?

Hoe zout wil je het hebben?

Je stukje vlees op de barbecue wordt heel wat makkelijker mals als je het eerst in een pekelbadje legt. Ook als je vlees of vis wilt roken, kan het slim zijn om het eerst te pekelen. Maar hoe doe je dat, hoe werkt het en wat is pekelen eigenlijk? Er zijn twee manieren...

Lees meer

Schrijf je in voor onze gratis bbq-nieuwsbrief!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws, aanbiedingen en mooie prijzen 😎

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.