Tips & tricks

Hoezo het gewone leven?
Nu de schoolvakanties ten einde lopen, begint het gewone leven weer. Maar wat is het gewone leven? Voor de meesten een mix van werken en thuis. Als je je werk leuk vindt, dan is dat helemaal geen straf. Zeker niet als je er in en om huis ook iets moois van maakt, met...

Nederlanders barbecuen vaker en luxer
De meeste Nederlanders barbecuen nu meer dan een paar jaar geleden. Bijna de helft (46%) zegt ‘veel vaker’ te barbecuen, een vijfde (20,9%) steekt de barbecue ‘iets vaker’ aan dan voorheen. Een ruime meerderheid geeft tegenwoordig ook meer uit aan bbq-ingrediënten dan...

Barbecuen we beter en vaker?
Er wordt steeds meer en steeds beter gebarbecued. Dat roepen we al tijden, maar is het ook echt zo? Hoogste tijd om het eens aan de barbecuers zelf te vragen. Dit voorjaar hebben we een enquête gehouden en daar hebben bijna 1.500 mensen aan meegedaan. We waren blij...

De grote Fire&Food bbq-enquête
Wil je meedoen aan de grote barbecue-enquête? Het kost je hooguit 5 minuten en je maakt kans op mooie bbq-prijzen. Bijvoorbeeld op een handig bbq-pakket van Napoleon Grills, een bierpakket van Brouwerij De Molen of een set rookplankjes van Rookplankje.nl. Je deelname...

Waar rook is, is smaak
Als er één techniek past bij de winterse barbecue, dan is dat wel koud roken. Zalm, spek, ham en zelfs kaas en noten krijgen een heerlijke rooksmaak en zijn door het roken ook nog eens langer houdbaar. Oké, je moet er wel wat tijd voor nemen, maar dan heb je ook echt...

Verschroeiend lekker!
Grillen doet iets met je. Het geluid van een steak die op een heet rooster wordt gelegd, de geur van het vlees dat dichtschroeit, het gevoel als je het snijdt, de malsheid, de smaak! Wie van vlees houdt, heeft ongetwijfeld enkele van dit soort gedenkwaardige...

Puur grillen op een zoutsteen
Je ziet ze steeds vaker. Die opvallende roze planken van Himalayazout. Erg mooi om te gebruiken als serveerplank. Maar nog veel mooier om te gebruiken op de barbecue. Een beetje zoals een pizzasteen, of een steengril, maar dan anders. De zoutsteen komt uit zoutvlaktes...

10 tips voor de perfecte hamburger
Over de ontstaansgeschiedenis van de hamburger kunnen we kort zijn. Gemalen vlees, afgeplat tot een schijf en vervolgens licht gebakken; dat werd in de Duitse stad Hamburg uitgevonden. Case closed dus? Niet helemaal. Voor de prehistorie van de hamburger wordt vaak...

Slagerstouw ontrafeld
Wat ducttape is voor de klusser, is slagerstouw voor de barbecuer. Met slagerstouw kun je allerlei klusjes fiksen. Je kunt je vlees opbinden, zodat het een mooie en gelijkmatige vorm krijgt en dus mooi gelijkmatig gaart. Wil je vlees of vis vullen, dan is het handig...

Hoe zout wil je het hebben?
Je stukje vlees op de barbecue wordt heel wat makkelijker mals als je het eerst in een pekelbadje legt. Ook als je vlees of vis wilt roken, kan het slim zijn om het eerst te pekelen. Maar hoe doe je dat, hoe werkt het en wat is pekelen eigenlijk? Er zijn twee manieren...