Tips & tricks

De grote Fire&Food bbq-enquête

De grote Fire&Food bbq-enquête

Wil je meedoen aan de grote barbecue-enquête? Het kost je hooguit 5 minuten en je maakt kans op mooie bbq-prijzen. Bijvoorbeeld op een handig bbq-pakket van Napoleon Grills, een bierpakket van Brouwerij De Molen of een set rookplankjes van Rookplankje.nl. Je deelname...

Lees meer
Waar rook is, is smaak

Waar rook is, is smaak

Als er één techniek past bij de winterse barbecue, dan is dat wel koud roken. Zalm, spek, ham en zelfs kaas en noten krijgen een heerlijke rooksmaak en zijn door het roken ook nog eens langer houdbaar. Oké, je moet er wel wat tijd voor nemen, maar dan heb je ook echt...

Lees meer
Verschroeiend lekker!

Verschroeiend lekker!

Grillen doet iets met je. Het geluid van een steak die op een heet rooster wordt gelegd, de geur van het vlees dat dichtschroeit, het gevoel als je het snijdt, de malsheid, de smaak! Wie van vlees houdt, heeft ongetwijfeld enkele van dit soort gedenkwaardige...

Lees meer
Puur grillen op een zoutsteen

Puur grillen op een zoutsteen

Je ziet ze steeds vaker. Die opvallende roze planken van Himalayazout. Erg mooi om te gebruiken als serveerplank. Maar nog veel mooier om te gebruiken op de barbecue. Een beetje zoals een pizzasteen, of een steengril, maar dan anders. De zoutsteen komt uit zoutvlaktes...

Lees meer
10 tips voor de perfecte hamburger

10 tips voor de perfecte hamburger

Over de ontstaansgeschiedenis van de hamburger kunnen we kort zijn. Gemalen vlees, afgeplat tot een schijf en vervolgens licht gebakken; dat werd in de Duitse stad Hamburg uitgevonden. Case closed dus? Niet helemaal. Voor de prehistorie van de hamburger wordt vaak...

Lees meer
Slagerstouw ontrafeld

Slagerstouw ontrafeld

Wat ducttape is voor de klusser, is slagerstouw voor de barbecuer. Met slagerstouw kun je allerlei klusjes fiksen. Je kunt je vlees opbinden, zodat het een mooie en gelijkmatige vorm krijgt en dus mooi gelijkmatig gaart. Wil je vlees of vis vullen, dan is het handig...

Lees meer
Hoe zout wil je het hebben?

Hoe zout wil je het hebben?

Je stukje vlees op de barbecue wordt heel wat makkelijker mals als je het eerst in een pekelbadje legt. Ook als je vlees of vis wilt roken, kan het slim zijn om het eerst te pekelen. Maar hoe doe je dat, hoe werkt het en wat is pekelen eigenlijk? Er zijn twee manieren...

Lees meer
Hoe gebruik je barbecuesaus?

Hoe gebruik je barbecuesaus?

Zet je de barbecuesaus op tafel of gebruik je hem tijdens het grillen? Het kan allebei! Als je de saus gebruikt om het vlees mee in te smeren tijdens het grillen, zijn er wel wat aandachtspunten. Verdun bijvoorbeeld de saus met een beetje water, zodat je hem mooi...

Lees meer
Lekker onderwatergaren

Lekker onderwatergaren

Soms is het leven best simpel. Heb je moeite om je vlees op de barbecue precies goed gegaard en lekker mals te krijgen? Of lukt het je wel, maar kost het je vaak nogal wat stress? Dan ga je toch gewoon sous-vide. Ideaal voor de perfecte garing, zonder tijdsdruk of...

Lees meer

Schrijf je in voor onze gratis bbq-nieuwsbrief!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws, aanbiedingen en mooie prijzen 😎

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.