Chicken torta met koriander limoen-mayonaise

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord chicken, grillen, jalapeno, lunch, streetfood
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • blender
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 avocado
  • olijfolie
  • ingelegde jalapeño peper
  • sla
  • 4 broodjes

rub

  • ½ tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 el chiliflakes
  • 1/8 tl kaneelpoeder

koriander limoen-mayonaise

  • 240 g mayonaise
  • 15-20 takjes koriander
  • 1 teentje knoflook
  • ½ jalapeño peper
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 200°C, directe warmte.
  • Doe alle ingrediënten voor de koriander limoen-mayonaise in een blender en maak er een gladde dressing van. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  • Maak de rub door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
  • Snijd de kipfilet in 2 helften. Smeer de kip in met olie en bestrooi rondom met de rub.
  • Gril de kipfilet tot het een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt. Haal van de barbecue en laat 5 minuten, losjes onder aluminiumfolie, rusten.
  • Snijd de broodjes open en gril kort aan. Beleg het broodje met de sla, kip, plakjes avocado, de ingelegde jalapeño pepers en royaal met de koriander limoen-mayonaise. Doe de bovenkant erop en serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...