
Chicken torta met koriander limoen-mayonaise
Equipment
- blender
- kernthermometer
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 avocado
- olijfolie
- ingelegde jalapeño peper
- sla
- 4 broodjes
rub
- ½ tl zout
- ½ tl zwarte peper
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl komijn
- 1 el chiliflakes
- 1/8 tl kaneelpoeder
koriander limoen-mayonaise
- 240 g mayonaise
- 15-20 takjes koriander
- 1 teentje knoflook
- ½ jalapeño peper
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 200°C, directe warmte.
- Doe alle ingrediënten voor de koriander limoen-mayonaise in een blender en maak er een gladde dressing van. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
- Maak de rub door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
- Snijd de kipfilet in 2 helften. Smeer de kip in met olie en bestrooi rondom met de rub.
- Gril de kipfilet tot het een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt. Haal van de barbecue en laat 5 minuten, losjes onder aluminiumfolie, rusten.
- Snijd de broodjes open en gril kort aan. Beleg het broodje met de sla, kip, plakjes avocado, de ingelegde jalapeño pepers en royaal met de koriander limoen-mayonaise. Doe de bovenkant erop en serveer direct.