Chicken torta met koriander limoen-mayonaise

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord chicken, grillen, jalapeno, lunch, streetfood
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • blender
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 avocado
  • olijfolie
  • ingelegde jalapeño peper
  • sla
  • 4 broodjes

rub

  • ½ tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 el chiliflakes
  • 1/8 tl kaneelpoeder

koriander limoen-mayonaise

  • 240 g mayonaise
  • 15-20 takjes koriander
  • 1 teentje knoflook
  • ½ jalapeño peper
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 200°C, directe warmte.
  • Doe alle ingrediënten voor de koriander limoen-mayonaise in een blender en maak er een gladde dressing van. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  • Maak de rub door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
  • Snijd de kipfilet in 2 helften. Smeer de kip in met olie en bestrooi rondom met de rub.
  • Gril de kipfilet tot het een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt. Haal van de barbecue en laat 5 minuten, losjes onder aluminiumfolie, rusten.
  • Snijd de broodjes open en gril kort aan. Beleg het broodje met de sla, kip, plakjes avocado, de ingelegde jalapeño pepers en royaal met de koriander limoen-mayonaise. Doe de bovenkant erop en serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...