Fire&Food kipsaté

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Aziatisch, barbecue, bbq spiezen, BBQ Style, ketjap, kip, sate, satespies
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • blender
  • ca. 12 satéstokjes
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 700 g kippendijen
  • 1/2 grote ui in grove stukken gesneden
  • sap van een citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 150 ml ketjap manis

Instructies

  • Als eerste leg je de satéstokjes in een bakje met koud water om te weken.
  • Doe nu alle ingrediënten, behalve de kip, in de blender en mixen maar. Het is heel belangrijk dat de bruine suiker is opgelost en de ui en knoflook mooi fijn zijn geworden.
  • Snijd de kippendijen in stukjes van ca. 2 centimeter groot.
  • Giet de marinade over de gesneden stukjes kip. Roer de marinade door de kipstukjes en laat het ca. 3 uur marineren in de koelkast.
  • Prik nu op elke stokje 5 of 6 stukjes kip en ga zo door totdat alle kip op is.
  • Gril de kipsaté op de barbecue (180-200) graden tot je een kerntemperatuur van 70 graden hebt. Zet de saté eerst aan op het directe gedeelte en laat ze daarna nagaren op het indirecte gedeelte.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...