Fire&Food kipsaté

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Aziatisch, barbecue, bbq spiezen, BBQ Style, ketjap, kip, sate, satespies
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Passieve Tijd 3 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • blender
  • ca. 12 satéstokjes
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 700 g kippendijen
  • 1/2 grote ui in grove stukken gesneden
  • sap van een citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 150 ml ketjap manis

Instructies

  • Als eerste leg je de satéstokjes in een bakje met koud water om te weken.
  • Doe nu alle ingrediënten, behalve de kip, in de blender en mixen maar. Het is heel belangrijk dat de bruine suiker is opgelost en de ui en knoflook mooi fijn zijn geworden.
  • Snijd de kippendijen in stukjes van ca. 2 centimeter groot.
  • Giet de marinade over de gesneden stukjes kip. Roer de marinade door de kipstukjes en laat het ca. 3 uur marineren in de koelkast.
  • Prik nu op elke stokje 5 of 6 stukjes kip en ga zo door totdat alle kip op is.
  • Gril de kipsaté op de barbecue (180-200) graden tot je een kerntemperatuur van 70 graden hebt. Zet de saté eerst aan op het directe gedeelte en laat ze daarna nagaren op het indirecte gedeelte.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...