Fire&Food kipsaté

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Aziatisch, barbecue, bbq spiezen, BBQ Style, ketjap, kip, sate, satespies
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • blender
  • ca. 12 satéstokjes
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 700 g kippendijen
  • 1/2 grote ui in grove stukken gesneden
  • sap van een citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 150 ml ketjap manis

Instructies

  • Als eerste leg je de satéstokjes in een bakje met koud water om te weken.
  • Doe nu alle ingrediënten, behalve de kip, in de blender en mixen maar. Het is heel belangrijk dat de bruine suiker is opgelost en de ui en knoflook mooi fijn zijn geworden.
  • Snijd de kippendijen in stukjes van ca. 2 centimeter groot.
  • Giet de marinade over de gesneden stukjes kip. Roer de marinade door de kipstukjes en laat het ca. 3 uur marineren in de koelkast.
  • Prik nu op elke stokje 5 of 6 stukjes kip en ga zo door totdat alle kip op is.
  • Gril de kipsaté op de barbecue (180-200) graden tot je een kerntemperatuur van 70 graden hebt. Zet de saté eerst aan op het directe gedeelte en laat ze daarna nagaren op het indirecte gedeelte.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Best ribfingers sandwich ever
Best ribfingers sandwich ever

  Best ribfingers sandwich ever ziplockkernthermometer 500 g ribfingers4 pistoletjesrucolamarinade90 g bruine suiker120 ml sojasaus90 ml appelazijn120 ml water90 ml appelsap3 teentjes knoflook1 tl zout1 tl grove zwarte peper½ tl chilivlokkensaus½ tl zout½ tl...

Reverse-seared entrecote met lente-ui salsa
Reverse-seared entrecote met lente-ui salsa

  Reverse-seared entrecote met lente-ui salsa hakmolenkernthermometer 2 entrecotesParmezaanse kaasbalsamico-siroopneutrale oliezout en peperlente-ui salsa2 lente-uien1 teentje knoflook1 tl chilivlokken (optioneel)60 ml extra vierge olijfolie80 g platte...

French dip steak sandwich
French dip steak sandwich

  French dip steak sandwich gietijzeren pankernthermometerzeef2½ kg ECHT® Houtskool Professional houtskool 1 baquette1 ribeye200 g geraspte Emmentalerdip2 uien200 g wortelen4 teentjes knoflook300 ml water500 ml runderbouillon1 el gedroogde basilicum2 el gedroogde...

Italiaanse bbq-rollade met walnotenpesto
Italiaanse bbq-rollade met walnotenpesto

  Italiaanse bbq-rollade met walnotenpesto slagertouwkernthermometer 1 flank steak6 plakjes Parmaham2 geroosterde rode paprika's6 plakjes Provolone kaas of rookkaas2 el olijfoliezout en pepermarinade60 ml olijfolie60 ml rode wijnazijn3 teentjes knoflook½ bosje...

In bier Zomer & Passie gemarineerde zalm
In bier Zomer & Passie gemarineerde zalm

  In bier Zomer & Passie gemarineerde zalm ondiepe schaal1 chunk Beer Barrelkernthermometer 4 zalmfilets of 1 zalmzijde1 pak tortilla’s2-3 stronkjes little gemmarinade2 tl zout2 tl knoflookpoeder2 tl paprikapoeder1 tl zwarte peper1 tl uienpoeder1 tl...