
Fire&Food kipsaté
Equipment
- blender
- ca. 12 satéstokjes
- kernthermometer
Ingrediënten
- 700 g kippendijen
- 1/2 grote ui in grove stukken gesneden
- sap van een citroen
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 2 el donkerbruine basterdsuiker
- 150 ml ketjap manis
Instructies
- Als eerste leg je de satéstokjes in een bakje met koud water om te weken.
- Doe nu alle ingrediënten, behalve de kip, in de blender en mixen maar. Het is heel belangrijk dat de bruine suiker is opgelost en de ui en knoflook mooi fijn zijn geworden.
- Snijd de kippendijen in stukjes van ca. 2 centimeter groot.
- Giet de marinade over de gesneden stukjes kip. Roer de marinade door de kipstukjes en laat het ca. 3 uur marineren in de koelkast.
- Prik nu op elke stokje 5 of 6 stukjes kip en ga zo door totdat alle kip op is.
- Gril de kipsaté op de barbecue (180-200) graden tot je een kerntemperatuur van 70 graden hebt. Zet de saté eerst aan op het directe gedeelte en laat ze daarna nagaren op het indirecte gedeelte.