Gevulde naanpizza met kip

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, barbecue snack, borrel, buiten koken, chicken, deeg, hartig, kip, kippendijen, kiprecept, naanbrood
Porties 4

Equipment

  • bakpapier
  • deegroller
  • skillet
  • pizzasteen

Ingrediënten

naanbrood

  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 7 g zout

dipsaus

  • 200 ml Griekse yoghurt
  • sap van ½ limoen
  • 2 takjes munt
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper

kruidenolie

  • 100 ml olijfolie
  • 2 tl Za’atar
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper

kipvulling

  • 300 g kippendijen
  • ½ tl Za’atar
  • 1 grote ui
  • 100 g feta
  • bloem
  • zout en peper

Instructies

  • Maak de barbecue gereed voor direct gebruik op 200°C.
  • Meng voor het naanbrood het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en zout tot een soepel en elastisch deeg, laat dit 15 minuten rijzen.
  • Maak de dipsaus door de yoghurt te mengen met het sap van een halve limoen, fijngesneden muntblaadjes en 2 fijngesneden teentjes knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng voor de kruidenolie de olijfolie met een fijngesneden teentje knoflook, Za’atar en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de kippendijen tot gehakt. Snipper de ui. Verhit de skillet en bak hierin het kippengehakt en ui, voeg nu de Za’atar toe en bak het mengsel gaar.
  • Maak nu je bbq gereed voor indirect gebruik op 200°C en leg je pizzasteen op het rooster.
  • Verdeel je naandeeg in bolletjes en leg een bolletje op het bakpapier. Rol deze uit. Bestrijk het deeg met wat kruidenolie en beleg de helft met het gehaktmengsel. Verkruimel hier wat feta op. Sla nu het deeg dubbel en druk het goed aan. Druk de randjes goed aan zodat de vulling er niet uit kan.
  • Bestrooi wat bloem op je pizzasteen, leg je naanbrood er op en bak deze beide zijden. Bestrijk de gebakken zijden met wat kruidenolie. Bak de gevulde naanpizza’s in max. 5 minuten rondom gaar. Serveer met de yoghurtdip.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m. Welvaere gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...