Gevulde naanpizza met kip

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, barbecue snack, borrel, buiten koken, chicken, deeg, hartig, kip, kippendijen, kiprecept, naanbrood
Porties 4

Equipment

  • bakpapier
  • deegroller
  • skillet
  • pizzasteen

Ingrediënten

naanbrood

  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 7 g zout

dipsaus

  • 200 ml Griekse yoghurt
  • sap van ½ limoen
  • 2 takjes munt
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper

kruidenolie

  • 100 ml olijfolie
  • 2 tl Za’atar
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper

kipvulling

  • 300 g kippendijen
  • ½ tl Za’atar
  • 1 grote ui
  • 100 g feta
  • bloem
  • zout en peper

Instructies

  • Maak de barbecue gereed voor direct gebruik op 200°C.
  • Meng voor het naanbrood het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en zout tot een soepel en elastisch deeg, laat dit 15 minuten rijzen.
  • Maak de dipsaus door de yoghurt te mengen met het sap van een halve limoen, fijngesneden muntblaadjes en 2 fijngesneden teentjes knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng voor de kruidenolie de olijfolie met een fijngesneden teentje knoflook, Za’atar en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de kippendijen tot gehakt. Snipper de ui. Verhit de skillet en bak hierin het kippengehakt en ui, voeg nu de Za’atar toe en bak het mengsel gaar.
  • Maak nu je bbq gereed voor indirect gebruik op 200°C en leg je pizzasteen op het rooster.
  • Verdeel je naandeeg in bolletjes en leg een bolletje op het bakpapier. Rol deze uit. Bestrijk het deeg met wat kruidenolie en beleg de helft met het gehaktmengsel. Verkruimel hier wat feta op. Sla nu het deeg dubbel en druk het goed aan. Druk de randjes goed aan zodat de vulling er niet uit kan.
  • Bestrooi wat bloem op je pizzasteen, leg je naanbrood er op en bak deze beide zijden. Bestrijk de gebakken zijden met wat kruidenolie. Bak de gevulde naanpizza’s in max. 5 minuten rondom gaar. Serveer met de yoghurtdip.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m. Welvaere gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...