Gevulde naanpizza met kip

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, barbecue snack, borrel, buiten koken, chicken, deeg, hartig, kip, kippendijen, kiprecept, naanbrood
Porties 4

Equipment

  • bakpapier
  • deegroller
  • skillet
  • pizzasteen

Ingrediënten

naanbrood

  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 7 g zout

dipsaus

  • 200 ml Griekse yoghurt
  • sap van ½ limoen
  • 2 takjes munt
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper

kruidenolie

  • 100 ml olijfolie
  • 2 tl Za’atar
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper

kipvulling

  • 300 g kippendijen
  • ½ tl Za’atar
  • 1 grote ui
  • 100 g feta
  • bloem
  • zout en peper

Instructies

  • Maak de barbecue gereed voor direct gebruik op 200°C.
  • Meng voor het naanbrood het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en zout tot een soepel en elastisch deeg, laat dit 15 minuten rijzen.
  • Maak de dipsaus door de yoghurt te mengen met het sap van een halve limoen, fijngesneden muntblaadjes en 2 fijngesneden teentjes knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng voor de kruidenolie de olijfolie met een fijngesneden teentje knoflook, Za’atar en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de kippendijen tot gehakt. Snipper de ui. Verhit de skillet en bak hierin het kippengehakt en ui, voeg nu de Za’atar toe en bak het mengsel gaar.
  • Maak nu je bbq gereed voor indirect gebruik op 200°C en leg je pizzasteen op het rooster.
  • Verdeel je naandeeg in bolletjes en leg een bolletje op het bakpapier. Rol deze uit. Bestrijk het deeg met wat kruidenolie en beleg de helft met het gehaktmengsel. Verkruimel hier wat feta op. Sla nu het deeg dubbel en druk het goed aan. Druk de randjes goed aan zodat de vulling er niet uit kan.
  • Bestrooi wat bloem op je pizzasteen, leg je naanbrood er op en bak deze beide zijden. Bestrijk de gebakken zijden met wat kruidenolie. Bak de gevulde naanpizza’s in max. 5 minuten rondom gaar. Serveer met de yoghurtdip.

Video

Notities

Dit recept is i.s.m. Welvaere gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...