
BBQ honey-herbs chicken
Equipment
- gietijzeren pan
- marinadekwast
- grote plank
- kernthermometer
Ingrediënten
- 700 g kippendijen
honigboter
- 250 g boter
- 1 el honing
- 2 teentjes knoflook
- 1 handjevol verse peterselie
- zout en peper
plankmarinade
- 20 g peterselie
- 1 tl chilivlokken
- limoenrasp en sap
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Bereid de barbecue voor op indirecte hitte (150°C).
- Meng alle ingrediënten voor de honingmarinade in de pan en laat de boter smelten.
- Hak de peterselie en knoflook fijn op een grote plank. Besprenkel met de chilivlokken, limoenrasp- en sap, olijfolie, zout en peper. Meng dit door elkaar.
- Leg de kippendijen op de barbecue en besmeer continue met de honingboter.
- Gril de kip tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt.
- Druk de gegrilde kippendijen in het peterseliemengsel, snijd vervolgens in repen en serveer direct.