
Kippendijenspies met flatbread en knoflooksaus
Equipment
- gietijzeren koekenpan
- Churrasco frame
- Churrasco Grillspies wide
Ingrediënten
shoarmakruiden
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1,5 tl komijnpoeder
- 1 tl gedroogde koriander
- 3 tl paprikapoeder
- 1/4 tl chilipoeder
- 1 tl zout
kipspiezen (voor twee spiezen)
- 1 kg kippendijenvlees
- 4 el olijfolie
- 4 halve limoenen
- 2 paprika’s in grote stuken gesneden
flatbread
- 350 g zelfrijzend bakmeel
- 250 ml Turkse of Griekse yoghurt
- 7 g zout
- 1 el olijfolie
knoflooksaus
- 4 el Turkse of Griekse yoghurt
- 4 el mayonaise
- 2 tenen knoflook fijn gehakt
- 1½ tl citroensap
- ½ bos verse peterselie fijngesneden
- zout en peper
Instructies
Kipspies
- Bestrijk de kippendijen met het kruidenmengsel en de olijfolie door het te mixen in een kom. Rijg een halve limoen, de kip en de paprika op de spies. Gebruik hiervoor grote spiezen. Doe als eerste een halve limoen op de spies, dit houdt het vlees straks goed op Doe hetzelfde voor de tweede spies.
Flatbread
- Meng het bakmeel, de yoghurt, olijfolie en het zout in een kom. Is het deeg te droog en korrelig, voeg dan nog wat yoghurt toe. Is het te nat, voeg dan nog wat bakmeel toe. Bestuif een schoon werkvlak met wat meel en kneedt hierop het deeg ca. 10 minuten tot het soepel en glad is. Verdeel het deeg in 12 gelijke porties en maak er balletjes van. Rol elk balletje uit tot een platte, ronde lap. Verhit een koekenpan in de Braaimaster. Bijvoorbeeld door deze te plaatsen op de kolenmaker of op het rooster direct boven een laagje kolen. Bak hierin zonder olie een broodje tot er luchtbellen ontstaan. Dit gaat vrij snel. Keer om en bak de andere kant nog even.
Serveren
- Serveer het geheel op een grote plank of bord. Het vlees dun van de spies afsnijden. De limoenen kun je erbij doen als garnituur en het sap kun je over het vlees druppelen. Knoflooksaus erbij en serveren maar.