Kippendijenspies met flatbread en knoflooksaus

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Asado style, bbq, bbq spiezen, BBQ Style, braai, grillen, kip, kippendijen, kiprecept
Bereidingstijd 45 min
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren koekenpan
  • Churrasco frame
  • Churrasco Grillspies wide

Ingrediënten

shoarmakruiden

  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde koriander
  • 3 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1 tl zout

kipspiezen (voor twee spiezen)

  • 1 kg kippendijenvlees
  • 4 el olijfolie
  • 4 halve limoenen
  • 2 paprika’s in grote stuken gesneden

flatbread

  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml Turkse of Griekse yoghurt
  • 7 g zout
  • 1 el olijfolie

knoflooksaus

  • 4 el Turkse of Griekse yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • tl citroensap
  • ½ bos verse peterselie fijngesneden
  • zout en peper

Instructies

Kipspies

  • Bestrijk de kippendijen met het kruidenmengsel en de olijfolie door het te mixen in een kom. Rijg een halve limoen, de kip en de paprika op de spies. Gebruik hiervoor grote spiezen. Doe als eerste een halve limoen op de spies, dit houdt het vlees straks goed op Doe hetzelfde voor de tweede spies.

Flatbread

  • Meng het bakmeel, de yoghurt, olijfolie en het zout in een kom. Is het deeg te droog en korrelig, voeg dan nog wat yoghurt toe. Is het te nat, voeg dan nog wat bakmeel toe. Bestuif een schoon werkvlak met wat meel en kneedt hierop het deeg ca. 10 minuten tot het soepel en glad is. Verdeel het deeg in 12 gelijke porties en maak er balletjes van. Rol elk balletje uit tot een platte, ronde lap. Verhit een koekenpan in de Braaimaster. Bijvoorbeeld door deze te plaatsen op de kolenmaker of op het rooster direct boven een laagje kolen. Bak hierin zonder olie een broodje tot er luchtbellen ontstaan. Dit gaat vrij snel. Keer om en bak de andere kant nog even.

Serveren

  • Serveer het geheel op een grote plank of bord. Het vlees dun van de spies afsnijden. De limoenen kun je erbij doen als garnituur en het sap kun je over het vlees druppelen. Knoflooksaus erbij en serveren maar.

Notities

Dit recept komt van Braaimaster.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...