Kippendijenspies met flatbread en knoflooksaus

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Asado style, bbq, bbq spiezen, BBQ Style, braai, grillen, kip, kippendijen, kiprecept
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren koekenpan
  • Churrasco frame
  • Churrasco Grillspies wide

Ingrediënten

shoarmakruiden

  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde koriander
  • 3 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1 tl zout

kipspiezen (voor twee spiezen)

  • 1 kg kippendijenvlees
  • 4 el olijfolie
  • 4 halve limoenen
  • 2 paprika’s in grote stuken gesneden

flatbread

  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml Turkse of Griekse yoghurt
  • 7 g zout
  • 1 el olijfolie

knoflooksaus

  • 4 el Turkse of Griekse yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • tl citroensap
  • ½ bos verse peterselie fijngesneden
  • zout en peper

Instructies

Kipspies

  • Bestrijk de kippendijen met het kruidenmengsel en de olijfolie door het te mixen in een kom. Rijg een halve limoen, de kip en de paprika op de spies. Gebruik hiervoor grote spiezen. Doe als eerste een halve limoen op de spies, dit houdt het vlees straks goed op Doe hetzelfde voor de tweede spies.

Flatbread

  • Meng het bakmeel, de yoghurt, olijfolie en het zout in een kom. Is het deeg te droog en korrelig, voeg dan nog wat yoghurt toe. Is het te nat, voeg dan nog wat bakmeel toe. Bestuif een schoon werkvlak met wat meel en kneedt hierop het deeg ca. 10 minuten tot het soepel en glad is. Verdeel het deeg in 12 gelijke porties en maak er balletjes van. Rol elk balletje uit tot een platte, ronde lap. Verhit een koekenpan in de Braaimaster. Bijvoorbeeld door deze te plaatsen op de kolenmaker of op het rooster direct boven een laagje kolen. Bak hierin zonder olie een broodje tot er luchtbellen ontstaan. Dit gaat vrij snel. Keer om en bak de andere kant nog even.

Serveren

  • Serveer het geheel op een grote plank of bord. Het vlees dun van de spies afsnijden. De limoenen kun je erbij doen als garnituur en het sap kun je over het vlees druppelen. Knoflooksaus erbij en serveren maar.

Notities

Dit recept komt van Braaimaster.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...