Kippendijenspies met flatbread en knoflooksaus

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Asado style, bbq, bbq spiezen, BBQ Style, braai, grillen, kip, kippendijen, kiprecept
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren koekenpan
  • Churrasco frame
  • Churrasco Grillspies wide

Ingrediënten

shoarmakruiden

  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde koriander
  • 3 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1 tl zout

kipspiezen (voor twee spiezen)

  • 1 kg kippendijenvlees
  • 4 el olijfolie
  • 4 halve limoenen
  • 2 paprika’s in grote stuken gesneden

flatbread

  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml Turkse of Griekse yoghurt
  • 7 g zout
  • 1 el olijfolie

knoflooksaus

  • 4 el Turkse of Griekse yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • tl citroensap
  • ½ bos verse peterselie fijngesneden
  • zout en peper

Instructies

Kipspies

  • Bestrijk de kippendijen met het kruidenmengsel en de olijfolie door het te mixen in een kom. Rijg een halve limoen, de kip en de paprika op de spies. Gebruik hiervoor grote spiezen. Doe als eerste een halve limoen op de spies, dit houdt het vlees straks goed op Doe hetzelfde voor de tweede spies.

Flatbread

  • Meng het bakmeel, de yoghurt, olijfolie en het zout in een kom. Is het deeg te droog en korrelig, voeg dan nog wat yoghurt toe. Is het te nat, voeg dan nog wat bakmeel toe. Bestuif een schoon werkvlak met wat meel en kneedt hierop het deeg ca. 10 minuten tot het soepel en glad is. Verdeel het deeg in 12 gelijke porties en maak er balletjes van. Rol elk balletje uit tot een platte, ronde lap. Verhit een koekenpan in de Braaimaster. Bijvoorbeeld door deze te plaatsen op de kolenmaker of op het rooster direct boven een laagje kolen. Bak hierin zonder olie een broodje tot er luchtbellen ontstaan. Dit gaat vrij snel. Keer om en bak de andere kant nog even.

Serveren

  • Serveer het geheel op een grote plank of bord. Het vlees dun van de spies afsnijden. De limoenen kun je erbij doen als garnituur en het sap kun je over het vlees druppelen. Knoflooksaus erbij en serveren maar.

Notities

Dit recept komt van Braaimaster.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...